EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως λειτουργεί το υβριδικό σύστημα του Jeep Avenger eHybrid;

pos-leitourgei-to-yvridiko-systima-tou-jeep-avenger-ehybrid-706960

Το Jeep Avenger e-Hybrid είναι ήδη διαθέσιμο στα επίπεδα εξοπλισμού Longitude, Altitude και Summit, από €26.490.

Το Jeep Avenger e-Hybrid αποτελεί την πιο κόμπακτ σε διαστάσεις εξηλεκτρισμένη πρόταση στην γκάμα της Jeep και διανθίζει τα ιδανικά της μάρκας με την πλέον σύγχρονη υβριδική τεχνολογία. Χρησιμοποιεί ένα αποδοτικό υβριδικό σύστημα που λειτουργεί σε τάση 48V και αποτελείται από 1.200άρη κινητήρα βενζίνης με 100 PS και 205 Nm, ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 21 kW που είναι ενσωματωμένος στο διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, καθώς και μπαταρία χωρητικότητας 0,9 kWh.

Jeep Avenger

Η μπαταρία βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από το κάθισμα του οδηγού προκειμένου να μην επηρεάζεται ούτε στο ελάχιστο η ευρυχωρία της καμπίνας, ενώ στον θερμικό κινητήρα είναι προσαρμοσμένο σύστημα μίζας-εναλλάκτη (Belt Starter) ώστε η μετάβαση μεταξύ των λειτουργιών του συστήματος e-Hybrid (ηλεκτρική, υβριδική, θερμική) να γίνεται με βελούδινο τρόπο.

Jeep Avenger

Το σύστημα είναι εξελιγμένο ώστε να προσεγγίζει την αίσθηση των υβριδικών συστημάτων υψηλότερης τάσης και χάρη στην έξυπνη λειτουργία του εξασφαλίζει αξιοσημείωτη οικονομία καυσίμου. Η διαφορά στην μέση κατανάλωση φτάνει στο 13% σε σύγκριση με το Avenger βενζίνης ενώ αγγίζει το 28% σε αστικό περιβάλλον.

Jeep Avenger

Χάρη στις λειτουργίες e-parking, e-creeping και e-queuing το Jeep Avenger e-Hybrid είναι σε θέση να αντιμετωπίζει αμιγώς ηλεκτρικά σημαντικό μέρος της αστικής καθημερινότητας, αφού ο θερμικός κινητήρας μπορεί να κινήσει τους εμπρός τροχούς ανεξάρτητα από τον ηλεκτρικό, και το αντίστροφο. Χάρη δε στο E-Boost ο ηλεκτρικός μπορεί να συνδράμει με έως 55 Nm τον κινητήρα βενζίνης στις χαμηλές στροφές λειτουργίας, τονώνοντας το τράβηγμα και την ελαστικότητα. Με 0-100 km/h σε 10,9” και τελική ταχύτητα 184 km/h το Avenger e-Hybrid μπορεί να φέρει σε πέρας κάθε αποστολή που θα του ανατεθεί, με μέση κατανάλωση μόλις 4,9-5,1 lt/100 km στον κύκλο μέτρησης WLTP. Παράλληλα, τα paddles στο τιμόνι δίνουν στον οδηγό τον έλεγχο του e-DCT6 κιβωτίου ταχυτήτων ώστε να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και να απολαμβάνει την εξαιρετική συμπεριφορά σε κάθε δρόμο.

Jeep Avenger

Το σύστημα e-Hybrid δεν προσθέτει περισσότερα από 60 kg σε σχέση με ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο, γι’ αυτό και το βάρος του Avenger e-Hybrid είναι 1.280 kg. Αυτό βοηθάει σε όλα τα τερέν, ακόμα και στο χώμα όπου χάρη στα 200 mm απόστασης από το έδαφος και τις γωνίες προσέγγισης, ράμπας και αναχώρησης των 20, 20 και 34 μοιρών αντίστοιχα, το Avenger έχει κορυφαίες δυνατότητες για την κατηγορία του. Σημαντική συμβολή σε αυτό έχουν τόσο τα προφίλ οδήγησης του Selec-Terrain (ECO, NORMAL, SPORT, SAND, MUD, SNOW) όσο και το Hill Descent Control που φροντίζει για σίγουρες καταβάσεις σε απότομες πλαγιές.

Jeep Avenger

Με τις παραγγελίες του να έχουν ξεκινήσει ήδη, με 4 χρόνια ή 160.000 km εγγύηση και με τιμή από €26.490, το Avenger e-Hybrid είναι μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική, μοντέρνα και προηγμένη επιλογή στην κατηγορία των B-SUV με αυτόματο κιβώτιο. Χρησιμοποιώντας έξυπνα και αποτελεσματικά τις αρετές του εξηλεκτρισμού, χαράσσει με τον βέλτιστο τρόπο τη γραμμή που ενώνει την έκδοση βενζίνης που ξεκινάει από τις €23.990 με την αμιγώς ηλεκτρική των 156 HP που έχει 400 km αυτονομίας και είναι ετοιμοπαράδοτη. Από κοινού αυτές οι τρεις εκδόσεις (υβριδική, ηλεκτρική, βενζίνης) συνθέτουν μια πληρέστατη γκάμα που ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες κάθε πελάτη της κατηγορίας.

Όλες οι ειδήσεις

Θα απαγορεύσει η ΕΕ την επισκευή αυτοκινήτων άνω των 15 ετών;

To Audi A3 ανανεώνεται και καλωσορίζει τη νέα έκδοση Allstreet

Η νέα Porsche Taycan Turbo GT «σαρώνει» σε Laguna Seca και Nürburgring

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο