EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάρωσε το Kia EV9 στα iF Design Awards 2024

sarose-to-kia-ev9-sta-if-design-awards-2024-707269

Εκτός από τις επιτυχίες του Kia EV9, η κορεάτικη μάρκα διακρίθηκε και σε άλλους τομείς από τους κριτές του iF.

Η Kia σημείωσε αξιοσημείωτη επιτυχία στα βραβεία iF Design Awards 2024, στα οποία αναγνωρίστηκαν πέντε ξεχωριστά στοιχεία των πρόσφατων προγραμμάτων της εταιρείας από την επιτροπή ειδικών κριτών του διάσημου forum σχεδιασμού.

Kia EV9

Το νέο πολυβραβευμένο Kia EV9, πρόσθεσε στη συλλογή του ακόμη ένα χρυσό βραβείο. Αξιοποιώντας τη δημιουργική ένταση που δημιουργείται από τις αποκλίνουσες αξίες της φύσης και του νεωτερισμού για να επιφέρει ένα αρμονικό σύνολο, το Opposites United παρέχει στους σχεδιαστές της Kia ένα πλαίσιο μέσω του οποίου συνδυάζουν ένα μοναδικό συνδυασμό κομψών, γλυπτικών σχημάτων και σίγουρης, διεκδικητικής γεωμετρίας, προσφέροντας ένα εντυπωσιακά σύγχρονο αλλά χαριτωμένα γαλήνιο τελικό προϊόν.

Kia EV9

«Το EV9 αντιπροσωπεύει την προσπάθειά μας να ανοίξουμε νέους δρόμους στο σχεδιασμό, τη συνδεσιμότητα, τη χρηστικότητα καθώς και την ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον», πρόσθεσε ο Karim Habib, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Kia Global Design. “Η απονομή αυτού του βραβείου αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσης και της δέσμευσης αμέτρητων μελών της ομάδας σχεδιαστών και μηχανικών μας και υπογραμμίζει την προσπάθειά μας να επηρεάσουμε τη βιομηχανία και την αγορά με συναρπαστικό, ουσιαστικό σχεδιασμό.”

Το εξωτερικό του EV9 αποπνέει αυτοπεποίθηση, διαύγεια και ηρεμία με την όρθια στάση, τις καθαρές γραμμές και τις επίπεδες επιφάνειές του. Το χαρακτηριστικό Digital Tiger Face επιδεικνύει μια οραματική και φουτουριστική εμφάνιση, που τονίζεται από το Digital Pattern Lighting Grille και τους κάθετους προβολείς.

Kia EV9

Το εσωτερικό, που χαρακτηρίζεται από επίπεδο δάπεδο και μακρύ μεταξόνιο, εκμεταλλεύεται την πλατφόρμα E-GMP για εξαιρετική ευρυχωρία, ενώ τα καθίσματα και η κεντρική κονσόλα έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν μια εκλεπτυσμένη αίσθηση και να μεγιστοποιούν περαιτέρω την αίσθηση του χώρου.

Kia EV9

Επιπλέον, η καμπίνα του EV9 έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τη «στρατηγική βιώσιμης σχεδίασης τριών σταδίων» της Kia. Με την εφαρμογή της νέα στρατηγικής ενσαρκώνεται η δέσμευση της μάρκας για βιωσιμότητα, στοχεύοντας στην εξασφάλιση της σταδιακής μείωσης του φυσικού δέρματος με την εισαγωγή 10 βιολογικών στοιχείων και την προώθηση της έρευνας για την ανάπτυξη φυσικών υλικών.

Kia EV9

Κατά την απονομή του EV9, οι κριτές του iF δήλωσαν: «Το Kia EV9 διευρύνει τις αισθητικές δυνατότητες ενός μεγάλου SUV ενώ προάγει τις λειτουργικές του επιδόσεις. Η σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα κάνει άλλα μεγάλα SUV να φαίνονται παλιομοδίτικα, ενώ τα περιστρεφόμενα καθίσματα δεύτερης σειράς και μια ποικιλία μικρότερων λειτουργικών λύσεων κάνουν τη ζωή στο αυτοκίνητο πιο κοινωνική! Ποιος είπε ότι ο βιώσιμος σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι συναρπαστικός;»

Kia EV9

Συνδυαστικά με την εξωτερική σχεδίαση του EV9, το σύστημα ψυχαγωγίας «Ki» του SUV διαθέτει γραφικό στυλ που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες του Opposites United και συμπληρώνει τη σχεδίαση του οχήματος, χρησιμοποιώντας φιλικά προς τα μάτια, αναγνωρίσιμα χρώματα για να ολοκληρώσει μια μοναδική και σύγχρονη εμπειρία της μάρκας. Ως νικητής στην κατηγορία product interfaces, το Ki βασίζεται στη βασική οπτική γωνία μιας λοξής γραμμής, που αντιπροσωπεύει ανοδικές τάσεις και εφαρμόζεται σε όλα τα στοιχεία του infotainment, από εικονίδια, γραμματοσειρές και το σύνολο των οργάνων.

Kia EV9

Αυτή η διαγώνια γραμμή προάγει μια ξεχωριστή και ενιαία εμφάνιση, διατηρώντας παράλληλα τη σαφήνεια και τη λειτουργικότητα. Σχεδιασμένη για να κάνει τα νέα χαρακτηριστικά, όπως η φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος πιο διαισθητικά και ευανάγνωστα, η βελτιστοποιημένη για την οθόνη διαμόρφωση διεπαφής χρήστη διευκολύνει τους χρήστες να αναγνωρίζουν τις μεταβάσεις σήματος και να προσαρμόζουν τις πληροφορίες φόρτισης και εκφόρτισης.

Εκτός από τις επιτυχίες του EV9, η Kia διακρίθηκε και σε άλλους τομείς από τους κριτές του iF στις κατηγορίες: communications, trade fair booth design και interactive media experience.

Όλες οι βραβευμένες συμμετοχές παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της iF Design εδώ και δημοσιεύονται στο iF Design App.

Όλες οι ειδήσεις

Σκληρή ανακοίνωση ΣΕΑΑ για το Κινούμαι Ηλεκτρικά – Δεν προχωρούν οι επιδοτήσεις

Skoda Epiq: Το νέο μικρό ηλεκτρικό τσέχικο SUV με τιμή 25.000€

Η νέα Porsche Taycan Turbo GT «σαρώνει» σε Laguna Seca και Nürburgring

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο