AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Ανατριχιαστικό βίντεο από crash test του οργανισμού EuroNCAP

anatrichiastiko-vinteo-apo-crash-test-tou-organismou-euroncap-126379

Κάθε χρόνο οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν να προσφέρουν και κάτι παραπάνω για την ασφάλεια οδηγώ, επιβατών και πεζών. Για να φτάσουν όμως εκεί περνούν από εξαντλητικές δοκιμές.

Τα τελευταία χρόνια εκτός από τα καθιερωμένα πια ABS και ESP για που επιβάλλονται από την τρέχουσα νομοθεσία, αλλά και τους αερόσακους, όλο και περισσότερα νέα μοντέλα εξοπλίζονται με νέου τύπου συστήματα υποβοήθησης που κάνουν τις μετακινήσεις όλων μας ακόμα πιο ασφαλείς.

H πρόοδος που έχει γίνει γίνεται απόλυτα κατανοητή αν παρακολουθήσει κανείς το βίντεο που ακολουθεί και το οποίο καταγράφει το πρώτο crash test που έγινε από τον EuroNCAP. Όπως θα δείτε η εξέλιξη της πρόσκρουσης είναι στην κυριολεξία ανατριχιαστική και οι συνέπειες για τους επιβάτες θα ήταν βαρύτατες.

Η αιτία για αυτό το ουσιαστικά ανύπαρκτο επίπεδο προστασίας είναι η σχεδίαση του πλαισίου του Rover 100, που ήταν το αυτοκίνητο που ελέγχθηκε, η οποία χρονολογείται από τη δεκαετία του ’70. Στην ουσία η δομή του πλαισίου κατάρρευσε: όλο το εμπρός μέρος του Rover διαλύθηκε, οι εμπρός κολώνες λύγισαν, ενώ τα σώματα όσων κάθονταν μπροστά προσέκρουσαν στο ταμπλό που μετακινήθηκε σημαντικά προς την καμπίνα περιορίζοντας το χώρο επιβίωσης.

Ευτυχώς που όλα αυτά, με τη βοήθεια και του EuroNCAP, είναι σε σημαντικό βαθμό πλέον παρελθόν.

Πηγή: cnn.gr

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο