AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Toyota Prius: 5 αστέρια στις δοκιμές του EuroNCAP

toyota-prius-5-asteria-stis-dokimes-tou-euroncap-1706

Το νέο Toyota Prius πέτυχε πεντάστερη κατάταξη στις ανεξάρτητες δοκιμές ασφάλειας Euro NCAP. Το αποτέλεσμα καταξιώνει τη φήμη του Prius ως ενός από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του, διατηρώντας τα πέντε αστέρια των μοντέλων της πρώτης και δεύτερης γενιάς.

Χάρη στη συνεχή βελτίωση των τεχνολογιών ασφάλειας Toyota, το Prius – bestseller στην κατηγορία πλήρως υβριδικών μοντέλων – πληροί τα πολύ αυστηρά και ευρύτερου φάσματος κριτήρια δοκιμών του  Euro NCAP. Αυτά εκτός από την προστασία επιβατών και πεζών σε πραγματικές συνθήκες ατυχημάτων καλύπτουν και την ποιότητα και ποικιλία του εξοπλισμού ασφάλειας.

Το νέο Prius συγκέντρωσε εξαιρετικό σκορ 92% για τη συνολική προστασία ενηλίκων επιβατών, 82% για την ασφάλεια των παιδιών, 77% για την προστασία των πεζών και 85% για τα συστήματα υποστήριξης ασφάλειας.

Στην αναφορά τους, εκπρόσωποι του Euro NCAP σχολίασαν τη μέγιστη βαθμολογία που συγκέντρωσε το Prius στη δοκιμή πλευρικής σύγκρουσης με μπαριέρα, παρέχοντας ‘καλή προστασία σε όλες τις κρίσιμες περιοχές του αμαξώματος’. Κορυφαίο σκορ πέτυχε και το αυτόνομο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης. Αυτή η λειτουργία ασφάλειας περιλαμβάνεται στο Σύστημα Προ-σύγκρουσης (Pre-Collision System), και μπορεί να ανιχνεύει και να ‘αντιδρά’ σε πεζούς και οχήματα που βρίσκονται στην πορεία του αυτοκινήτου.

Το Pre-Collision System που εντάσσεται στο πακέτο συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense, μαζί με τα Adaptive Cruise Control με λειτουργία Παρακολούθησης σε Όλες τις Ταχύτητες (Full Speed Following), Lane Departure Alert (Προειδοποίηση Εκτροπής από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας) με έλεγχο διεύθυνσης, Automatic High Beam (Αυτόματη Μεγάλη Σκάλα Φώτων) και Road Sign Assist (Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Κυκλοφορίας), προσφέρονται στάνταρ σε όλα τα νέα μοντέλα Prius. Διατίθενται και πρόσθετα συστήματα ελεγχόμενα από ραντάρ όπως Σύστημα Ανίχνευσης Τυφλών Σημείων – Blind Spot Monitor και Σύστημα Προειδοποίησης Οπισθοπορείας σε διασταύρωση – Rear Cross Traffic Alert.

Οι επιδόσεις του νέου Prius στις δοκιμές σύγκρουσης αντανακλούν την ουσιαστική αντοχή της πλατφόρμας Toyota New Global Architecture και του αμαξώματος που αξιοποιούν τις στρατηγικές ενισχύσεις και τη χρήση ατσαλιών υψηλής αντοχής που απορροφούν και απομακρύνουν τις δυνάμεις κρούσης από την καμπίνα.

Το νέο Prius λανσαρίστηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά πετυχαίνοντας τις χαμηλότερες τιμές κατανάλωσης και ρύπων στην ιστορία της πλήρως υβριδικής τεχνολογίας της Toyota, ενώ παράλληλα υπόσχεται μία πολύ πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία.

Γιάννης Τσιρογιάννης

[email protected]

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο