AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Μειωμένες τιμές για το SEAT Arona Diesel

meiomenes-times-gia-to-seat-arona-diesel-0

Η SEAT Τεχνοκάρ, στα πλαίσια της εμπορικής της πολιτικής, προσφέρει όλη την γκάμα Arona με κινητήρες diesl σε νέες, ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, τιμές.

Οι νέες μειωμένες τιμές σε σχέση με τις αρχικές τιμές λανσαρίσματος είναι μειωμένες κατά €1.450 για την έκδοση 1.6 TDI 95 ίππων και κατά €1.650 για τα μοντέλα 1.6 TDI 115 ίππων. Η γκάμα κινητήρων πετρελαίου ξεκινάει από τα €16.390, ενώ οι πλήρως εξοπλισμένες εκδόσεις Style προσφέρονται πλέον στα €16.800 για την έκδοση με τους 95 ίππων και στα €17.200 για την έκδοση με τους 115 ίππων.

Η γκάμα κινητήρων του νέου SEAT Arona, έρχεται να συμπληρωθεί με τους, τελευταίας γενιάς κινητήρες diesel τεχνολογίας ρύπων EU6 του ομίλου Volkswagen.

Στα τέλη της φετινής χρονιάς θα ακολουθήσει και η προσθήκη του κινητήρα 1.0 TGI με φυσικό άεριο CNG, καθιστώντας έτσι το νέο Arona το μοναδικό μοντέλο της κατηγορίας του που θα διαθέτει κινήτηρες και με τους τρεις τύπους καυσίμου (βενζίνη, πετρέλαιο και φυσικό αέριο).

Η γκάμα των διαθέσιμων εκδόσεων του Αrona Diesel εφοδιάζεται με το νέο κινητήρα 1.6 TDI, απόδοσης 95 ίππων & 115 ίππων, ο οποίος πληροί τις τελευταίες προδιαγραφές ρύπων.

Ο κινητήρας πετρελαίου του Arona ενσωματώνει μία σειρά από προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που τον καθιστά ως έναν από τους πιο εξελιγμένους και αποδοτικούς κινητήρες στην αγορά. Ενδεικτικά αναφέρουμε το 2ης γενιάς σύστημα Selective Catalytic Reduction (SCR) για την επίτευξη μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας στη μείωση των εκπομπών και τη μετατροπή των σωματιδίων NOx σε στοιχεία αβλαβή για το περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, το Arona TDI διαθέτει επιπλέον δεξαμενή AdBlue®, με το σημείο πλήρωσης της δίπλα στην κανονική τάπα καυσίμου.

Οι υπετροφοδοτούμενοι πετρελαιοκινητήρες έχουν χωρητικότητα 1.598 κ.εκ. με 16 βαλβίδες, και ισχύ 95 ή 115 ίππους. Το σύστημα άμεσου ψεκασμού καυσίμου common rail με ηλεκτρομαγνητικά μπεκ ψεκασμού, περέχει ένα πιο ομοιογενές και αποδοτικό μίγμα, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία ή την πίεση στο θάλαμο. Η πρώτη διαθέσιμη έκδοση είναι ο 1.6 TDI 95 ίππων και μέγιστη ροπή 250 Nm. Σε συνδυασμό με το χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων, επιταχύνει από 0 – 100 χλμ./ώρα σε 11.9 δευτερόλεπτα, φτάνει τα 172 χλμ/ώρα μέγιστη ταχύτητα, ενώ η μέση (εργοστασιακή) κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 4 λίτρα/100 χλμ. με εκπομπές CO2 στα 105 γρ./χλμ.. Η ίδια απόδοση κινητήρα είναι διαθέσιμη και σε έκδοση με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων για αυξημένη άνεση κίνησης σε όλες τις συνθήκες.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο 1.6 TDI των 115 ίππων που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Σε αυτή την έκδοση η μέγιστη ταχύτητα φθάνει στα 185 χλμ/ώρα, η επιτάχυνση 0-100 πραγματοποιείται σε 10.1 δευτερόλεπτα και μέση (εργοστασιακή) κατανάλωση προσδιορίζεται στα 4.1 λίτρα/100 χλμ.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο