AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Renault Colorale: O πρόγονος των σημερινών Crossovers

renault-colorale-o-progonos-ton-simerinon-crossovers-605470

Τα οχήματα SUV και τα Crossovers τείνουν να κυριαρχήσουν στην σύγχρονη αγορά αυτοκινήτου. Μπορεί αυτή η τάση να είναι σχετικά πρόσφατη, όμως η Renault διεκδικεί την παρουσίαση του πρώτου SUV της αυτοκινητοβιομηχανίας με το μοντέλο Colorale του 1950.

Ο στιβαρός σχεδιασμός με τα έντονα στοιχεία εταιρικής ταυτότητας που δημιούργησε το εξαιρετικά πετυχημένο 4CV, οι πολλαπλές επιλογές εκδόσεων που περιλάμβαναν 2θυρα, 4θυρα αμαξώματα και εκδόσεις pick-up, αλλά και η ύπαρξη μοντέλων με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς αποτελούν στοιχεία που σήμερα θεωρούνται βασικά στοιχεία των SUV και των Crossovers.

Η περιορισμένη εμπορική επιτυχία του Colorale έδειξε ότι ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, όμως οι σχεδιαστικές του αξίες αποτέλεσαν μια ακόμα έκφραση τόσο της σχεδιαστικής πρωτοπορίας της εταιρείας, όσο και της δέσμευσης της να δημιουργεί οχήματα που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των ανθρώπων. Σήμερα, η Renault συμμετέχει στην αγορά των μοντέλων SUV/Crossover με το Captur (στο b-segment) και το Kadjar (στο c-segment) σε πληρότητα εκδόσεων και κινητήρων.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο