AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Πρεμιέρα στην ελληνική αγορά για το νέο Hyundai Kona με τιμή εκκίνησης στα 16.590 ευρώ

premiera-stin-elliniki-agora-gia-to-neo-hyundai-kona-me-timi-ekkinisis-sta-16-590-evro-605506

Με καθυστέρηση ήρθε και στην ελληνική αγορά το νέο μοντέλο Kona, που αποτελεί την πρόταση της Hyundai στα crossovers με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις. Το Kona κυκλοφόρησε σταδιακά σε κατά τόπους αγορές της Ευρώπης από τις αρχές του έτους ενώ διατίθεται και στην αγορά τον ΗΠΑ από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Γράφει ο Φώτης Ραΐσης 

Πρόκειται για ένα οικουμενικό μοντέλο με δυναμική σχεδίαση, νέους κινητήρες προδιαγραφών ρύπων Euro 6d και αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

Η πρόσφατη είσοδος του στην ελληνική αγορά στοιχειοθετείται από τρεις εκδόσεις εξοπλισμού (Style – Premium – Distinctive) με το βασικό εξοπλισμό να είναι ιδιαίτερα πλούσιος. Η 2η την τάξη έκδοση Premium περιλαμβάνει επιπλέον της έκδοσης Style, φιμέ κρύσταλλα, προβολείς ομίχλης, μπουτόν εκκίνησης κινητήρα, οθόνη αφής 7 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, σύστημα πλοήγησης και αναβαθμισμένο ηχοσύστημα. Αντιστοίχως, η κορυφαία έκδοση Distinctive έχει ως έξτρα της έκδοσης Premium, κάμερα οπισθοπορείας, ηλιοφορή, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και διχρωμίες μεταξύ αμαξώματος και οροφής.

Οι διαθέσιμοι κινητήρες είναι 3 (δύο βενζίνης και ένας diesel με δύο εκδόσεις απόδοσης) και συνοδεύονται από χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή το νέο αυτόματο 7-DCT με τεχνολογία διπλού συμπλέκτη. Ειδικότερα η πρώτη έκδοση σε βενζίνη είναι στο ένα λίτρο με υπερτροφοδότηση και απόδοση 120 ίππων. Υπάρχει και μία έκδοση βενζίνης στα 1,6 λίτρα με Turbo και απόδοση 177 ίππων που συνοδεύεται από σύστημα τετρακίνησης και διατίθεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Τέλος σε επιλογές diesel υπάρχει ένας νέο κινητήρας στα 1,6 λίτρα με αποδόσεις 115 ή 136 ίππων. Η ισχυρή πετρελαιοκίνητη έκδοση προσφέρεται και με τετρακίνηση.

Η τιμή εκκίνησης προσδιορίζεται στα 16.590 ευρώ για την έκδοση βενζίνης με τους 120 ίππους. Η ισχυρή έκδοση βενζίνης με τους 177 ίππους την τετρακίνηση και το αυτόματο κιβώτιο ξεκινά από τα 21.990 ευρώ. Τα μοντέλα diesel με τους 115 ίππους έχουν ως βάση τιμής τα 19.290 ευρώ ενώ με τους 136 ίππους ξεκινούν από τα 21.290 ευρώ μαζί με το αυτόματο κιβώτιο. Τέλος η πιο ακριβή έκδοση είναι εκείνη με την τετρακίνηση και τον 1,6 λίτρων diesel 136 ίππων όπου μαζί με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη φθάνει στα 27.390 ευρώ.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο