AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Ιστορικό ρεκόρ της Volkswagen στην ανάβαση του Pikes Peak

istoriko-rekor-tis-volkswagen-stin-anavasi-tou-pikes-peak-605525

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 η Volkswagen κατέρριψε το ρεκόρ ανάβασης στον περίφημη ανάβαση του Pikes Peak, με το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό I.D. R Pikes Peak, σπάζοντας το φράγμα των 8 λεπτών.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος οδηγός Ρομαίν Ντυμά κάλυψε την ανάβαση στο διάσημο βουνό του Κολοράντο σε χρόνο ρεκόρ 7 λεπτών 57 δευτερολέπτων και 148 εκατοστών.

Σχεδόν 20 χιλιόμετρα απόστασης, 156 απαιτητικές στροφές, υψομετρική διαφορά 2.900 μέτρων, μία και μόνη ευκαιρία. Το περίπου 1.100 κιλών – μαζί με τις μπαταρίες – πρωτότυπο, αποδείχθηκε το ιδανικό όχημα για την κατάρριψη του ρεκόρ. Με ισχύ περίπου στους 680 ίππους το αγωνιστικό της Volkswagen, όχι μόνο βελτίωσε κατά 16 ολόκληρα δευτερόλεπτα το προηγούμενο ρεκόρ, του επίσης Γάλλου Σεμπαστιάν Λεμπ από το 2013, αλλά έδωσε μία σαφή εικόνα του μέλλοντος που έρχεται, αφήνοντας πίσω του πολλά ισχυρά πρωτότυπα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ιστορικό ρεκόρ της Volkswagen στην ανάβαση του Pikes Peak

Παράλληλα, ο Ρομαίν Ντυμά έγινε μέλος ενός πολύ ιδιαίτερου club νικητών του διάσημου αγώνα, που περιλαμβάνει μερικά ονόματα-θρύλους του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως ο Σεμπαστιάν Λεμπ, ο Βάλτερ Ρέρλ, η Μισέλ Μουτόν, ο Στιγκ Μπλόμκβιστ.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο