AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Ανώτατη διάκριση στις δοκιμές πρόσκρουσης EuroNCAP για το Volvo XC40

anotati-diakrisi-stis-dokimes-proskrousis-euroncap-gia-to-volvo-xc40-0

Το νέο Volvo XC40 που ψηφίστηκε «Αυτοκίνητο της χρονιάς 2018» στην Ευρώπη, δοκιμάστηκε από τον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP σε τεστ πρόσκρουσης αποσπώντας την κορυφαία βαθμολογία των 5 αστέρων. Το XC40 είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα, μαζί με όλα τα μοντέλα των Σειρών 60 και 90, που πέτυχαν κορυφαίες επιδόσεις στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού.

Το 2018, οι δοκιμές του EuroNCAP είναι οι πιο δύσκολες που έγιναν ποτέ, με νέες και περισσότερο απαιτητικές δοκιμασίες όσον αφορά τις τεχνολογίες ασφαλείας, όπως η ανίχνευση ποδηλάτη με αυτόματο φρενάρισμα και τα συστήματα διατήρησης λωρίδας εκτάκτου ανάγκης. Συνολικά, το νέο Volvo XC40 έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε όλα τα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν υπό το νέο καθεστώς.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι, με τους 97 βαθμούς που απέσπασε στη δοκιμή για την προστασία των ενήλικων επιβατών, το compact premium SUV της Volvo κατακτά μια από τις 5 υψηλότερες βαθμολογίες για τη συγκεκριμένη κατηγορία στις δοκιμές των τριών τελευταίων χρόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Volvo ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο ότι θα επεκτείνει την παραγωγή του XC40 για να ανταποκριθεί στην ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο