AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Δύο παγκόσμιες πρεμιέρες Opel για Combo Cargo & Life XL

dyo-pagkosmies-premieres-opel-gia-combo-cargo-life-xl-605650

H νέα οικογένεια Combo της Opel θα παρουσιαστεί στις 19 Σεπτεμβρίου στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων (LCV) στο Αννόβερο με δύο παγκόσμιες πρεμιέρες. Η έκδοση XL μήκους 4,75m του πρόσφατα λανσαρισμένου Opel Combo Life θα εμφανιστεί για πρώτη φορά, ενώ ντεμπούτο κάνει και το επαγγελματικό Combo Cargo LCV.

Η 5η γενιά του Combo πρόκειται να ανεβάσει τον πήχη στην κατηγορία οχημάτων ελεύθερου χρόνου, καθώς όλα τα μοντέλα ξεχωρίζουν για την ευρυχωρία και την άνεση που προσφέρουν σε συνδυασμό με πληθώρα προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Opel Combo μοιράζεται κοινά επιμέρους τμήματα αλλά και τεχνολογία με τα μοντέλα του ομίλου PSA, Citroën Berlingo και Peugeot Partner/Rifter.

H σειρά Opel Combo Life θα παρουσιαστεί στην έκθεση σε στάνταρ έκδοση μήκους 4,40 μ. και για πρώτη φορά σαν XL έκδοση, με αμάξωμα μήκους 4,75 μ. Το Combo Life διατίθεται ως πενταθέσιο ή επταθέσιο με χώρο αποσκευών έως 2.693 λίτρων. Η επαγγελματική έκδοση LCV θα παρουσιαστεί σε εκδόσεις crew cab και panel van με αμαξώματα 4,75 μ. Το panel van χωράει δύο ευρωπαλέτες και – ανάλογα με την έκδοση – διαθέτει χώρο φόρτωσης έως 4,4 m3. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο είναι 1.000 κιλά.

Opel Combo Life XL

Καθώς το Combo έχει εξελιχθεί σύμφωνα με πρότυπα επιβατικών αυτοκινήτων, προσφέρει υψηλό επίπεδο τεχνολογίας στην κατηγορία του. Η γκάμα περιλαμβάνει από Αυτόματο Σύστημα Διατήρησης Ταχύτητας (Automatic Cruise Control) μέχρι Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking). Το πακέτο τεχνολογίας διαθέτει ακόμα: Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System), Σύστημα Προειδοποίησης Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert) και head-up display. Επιπλέον, το προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης adaptive IntelliGrip με πέντε προγράμματα εξασφαλίζει αξιόπιστο κράτημα για το Combo.

Από την άλλη ο εξοπλισμός περιλαμβάνει θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και θερμαινόμενο τιμόνι (ακόμα και στην έκδοση LCV), διζωνικό κλιματισμό έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών με συμβατότητα σε Apple CarPlay και Android Auto κ.ά.

Κάτω από το καπό της σειράς υπάρχουν κινητήρες που πληρούν το πρόσφατο πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP. Στην κορυφή βρίσκεται ο 1,5 λίτρων diesel με τους 130 ίππους, ο οποίος διατίθεται – για πρώτη φορά στο Combo – με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (μέση κατανάλωση 4,5 λίτρα/100 χλμ. – εκπομπές ρύπων CO2 119-113 γρ./100 χλμ).

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο