AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Νέα μοντέλα Triumph Scrambler 1200 XC & XE [εικόνες]

nea-montela-triumph-scrambler-1200-xc-xe-eikones-313423

Δύο ολοκαίνουρια μοντέλα περιλαμβάνονται στη γκάμα Scrambler 1200 της Triumph. Η Scrambler 1200 XC, που σχεδιάστηκε κυρίως για κίνηση στην άσφαλτο και άφθονη διασκέδαση στο χώμα και η Scrambler 1200 XE, που έχει προδιαγραφές υψηλού επιπέδου και κορυφαία off-road χαρακτηριστικά για μοτοσυκλέτα αυτού του τύπου.

Αμφότερες στηρίζονται στον τελευταίας γενιάς κινητήρα υψηλής απόδοσης της Bonneville στα 1200 κ.εκ. και κιβώτιο 6 σχέσεων.

Εξελιγμένος ειδικά για τις Scrambler, ο κινητήρας των 1200 κ.εκ. παράγει 90 ίππους στις 7,400 σ.α.λ., δηλαδή έχει κατά 12.5% περισσότερη ισχύ από την Bonneville T120. Επίσης, ο κινητήρας Scrambler 1200 έχει ρυθμιστεί για απόδοση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, με τη μέγιστη ροπή των 110Nm να αποδίδεται χαμηλά στις 3,950 σ.α.λ. Υπεύθυνη για τον μοναδικό ήχο των μοντέλων της σειράς Scrambler είναι η ειδικά μορφοποιημένη διπλή εξάτμιση με προστατευτικά και τελικά από ανοξείδωτο ατσάλι.

Τα νέα μοντέλα Scrambler διαθέτουν έως και 6 προγράμματα διαχείρισης του κινητήρα, του συστήματος ABS και του ελέγχου πρόσφυσης, μεταξύ αυτών και το mode «Off-Road Pro» για χρήση στο χώμα. Ειδικότερα το κορυφαίο μοντέλο Scrambler 1200 XE διαθέτει σύστημα ABS με λειτουργία βέλτιστης κλίσης που εξελίχθηκε από την Continental και θερμαινόμενα γκριπ. Και τα δυο μοντέλα Scrambler υποστηρίζονται από πλήρη φωτισμό LED, από μία έγχρωμη οθόνη ενδείξεων TFT 2ης γενιάς αλλά και από cruise control.

Στον τομέα της ανάρτησης υπάρχουν πίσω διπλά αμορτισέρ Öhlins που είναι πλήρως ρυθμιζόμενα ενώ η μπροστινή ανάρτηση έχει διαδρομή 200 χιλ. στο μοντέλο Scrambler 1200 XC και 220 χιλ. στο μοντέλο Scrambler 1200 XE. Ειδικά το μοντέλο XE διαθέτει και μακρύτερο πίσω ψαλίδι από αλουμίνιο. Κορυφαίων προδιαγραφών είναι και οι αποκλειστικές ακτινικές monobloc δαγκάνες Brembo M50, τα αναδιπλούμενα μαρσπιέ που είναι ρυθμιζόμενα για το μοντέλο XE, ο πρώτος για την κατηγορία μπροστινός τροχός 21 ιντσών και τα ελαστικά χωρίς σαμπρέλα (tubeless).

Γενικώς, η Triumph προσφέρει για τα δύο καινούργια μοντέλα της περισσότερα από 80 νέα αξεσουάρ, όπως πλαϊνές ανθεκτικές βαλίτσες, tang bag, κυλινδρική τσάντα με χωρητικότητα 30 λίτρων, μπάρες προστασίας κινητήρα από ανοξείδωτο ατσάλι, γρίλια προβολέα κ.ά. Επίσης, υπάρχουν και δύο νέα κιτ βελτίωσης (Escape kit και Extreme kit) με πολλά στοιχεία παραμετροποίησης των μοτοσυκλετών.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο