AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Ανανέωση με νέους κινητήρες για το Jeep Renegade

ananeosi-me-neous-kinitires-gia-to-jeep-renegade-317317

Έχουν περάσει περίπου 4 χρόνια από την πρεμιέρα του Jeep Renegade στην εγχώρια αγορά, με το μικρό SUV να έχει κερδίσει πολλές διεθνείς διακρίσεις αλλά και τον βραβείο του «Αυτοκινήτου της χρονιάς 2016» στην Ελλάδα. Στη μέση του κύκλου ζωής αυτής της γενιάς Renegade, η Jeep αποφάσισε την ανανέωση του μοντέλου που συνδυάζεται και με την διάθεση νέων κινητήρων βενζίνης αλλά και αναβαθμισμένων κινητήρων πετρελαίου.

Η ανανεωμένη σειρά Jeep Renagade θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό στην έκθεση «Αυτοκίνηση 2018» ενώ βρίσκεται και στα showrooms του δικτύου της Jeep σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού (Sport, Longitude, Limited και Trailhawk) με τιμή εκκίνησης στα 18.900 ευρώ για τις εκδόσεις βενζίνης και στα 20.900 ευρώ για τις εκδόσεις diesel.

Σχεδιαστικά υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις στους προφυλακτήρες, στα φωτιστικά σώματα που φέρουν τεχνολογία LED αλλά και στην εμβληματική μάσκα με τις επτά γρίλιες. Στην καμπίνα των επιβατών, έχει ανασχεδιαστεί η κεντρική κονσόλα που διαθέτει ειδική θήκη για κινητά τηλέφωνα ενώ έχουν δημιουργηθεί νέες ποτηροθήκες και περισσότερες θέσεις για μικροαντικείμενα. Παράλληλα, έχουν κατά τόπους χρησιμοποιηθεί και νέα υλικά στον διάκοσμο. Επίσης, τα νέα μοντέλα εφοδιάζονται με το νέο σύστημα infotainment Uconnect 4ης γενιάς, που έχει οθόνες αφής υψηλής ανάλυσης 5,7 και 8.4 ιντσών και υποστηρίζει τις εφαρμογές διασύνδεσης Apple CarPlay και Android Auto.

Αναβάθμιση έχει προκύψει και στα συστήματα άνεσης και ασφάλειας. Στον βασικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται πλέον, το ενεργό σύστημα Lane Sense Departure Warning-Plus και το Intelligent Speed Assist με αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ προσφέρεται και αναβαθμισμένη έκδοση του Automatic park assist – park sense που μπορεί να εκτελεί αυτόματα ελιγμούς παρκαρίσματος αλλά και εξόδου από θέση στάθμευσης. Επιπροσθέτως υπάρχουν τα συστήματα αποτροπής πρόσκρουσης Forward Collision Warning-Plus με Active Emergency Braking, ο ενεργός αυτόματος πιλότος Adaptive Cruise Control, η ειδοποίηση τυφλών σημείων Blind-Spot Monitoring αλλά και η παρακολούθηση κάθετου εμποδίου κατά την οπισθοπορεία Rear Cross Path Detection.

Στο οπλοστάσιο του Renegade προστέθηκαν οι καινούργιοι 3κύλινδροι και 4κύλινδροι κινητήρες βενζίνης Multiair III με Turbo στα 1,0 και 1,3 λίτρα με ισχύ 120 ίππων για το μικρό μοτέρ και 150 ή 180 ίππων για το μεγαλύτερο. Η γκάμα ολοκληρώνεται με τους ανανεωμένους πετρελαιοκινητήρες MultiJet II με SCR (Selective Catalytic Reduction) στα 1,6 λίτρα με ισχύ 120 ίππων και στα 2,0 λίτρα με απόδοση 140 ή 170 ίππων. Αντιστοίχως, τα διαθέσιμα κιβώτια είναι ένα χειροκίνητο έξι σχέσεων και δύο αυτόματα: ένα με 6 σχέσεις διπλού συμπλέκτη DDCT και ένα με 9 σχέσεις.

Όπως αναμενόταν, πέραν των εκδόσεων με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς θα υπάρχουν και οι αξιόμαχες εκδόσεις 4Χ4 που όμως συνδυάζονται μόνο με τον δίλιτρο diesel κινητήρα.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο