AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Νέος κινητήρας «Blue» diesel για το Dacia Duster [εικόνες & βίντεο]

neos-kinitiras-blue-diesel-gia-to-dacia-duster-eikones-vinteo-334854

Το Dacia Duster 2ης γενιάς παρουσιάζεται αναβαθμισμένο σε όλα τα επίπεδα, παραμένοντας σημείο αναφοράς για την αντοχή του.

Προσφάτως, η νέα σειρά υποδέχθηκε το νέο diesel κινητήρα 1.5 Blue dCi σε εκδόσεις 4×2 και 4×4 που διαθέτει σύστημα επιλεκτικού καταλυτικού περιορισμού (SCR) για περιορισμό των οξειδίων του αζώτου (NOx).

Στην πράξη ο νέος κινητήρας παρουσιάζει υψηλότερη ισχύ 115 ίππων σε σχέση με τον κινητήρα που αντικαθιστά, οι οποίοι αποδίδονται σε χαμηλότερες στροφές, ευνοώντας τις επιδόσεις – επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 10,5 δευτερόλεπτα και μεγαλύτερη τελική ταχύτητα.

Παράλληλα, η μέση κατανάλωση του μοντέλου, όπως και οι εκπομπές ρύπων CO2, παραμένουν ακριβώς στα ίδια επίπεδα με τον παλαιότερο κινητήρα, που ούτως ή άλλως ήταν ένας από τους πιο οικονομικούς πετρελαιοκινητήρες στην κατηγορία του.

Ο εξοπλισμός χαρακτηρίζεται για την πληρότητά του ακόμα και από τη βασική έκδοση Ambiance, με συστήματα Hill Start Assist & Hill Descent Control (4×4), φώτα ημέρας LED, μπάρες οροφής, 6 αερόσακους, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και ηχοσύστημα Plug & Radio. Για όποιον θελήσει το κάτι παραπάνω, υπάρχει και η κορυφαία έκδοση Prestige.

Με το νέο κινητήρα το Dacia Duster ξεκινά από τα 15.980 ευρώ. Μία πρόταση που συνοδεύεται από 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης και 3 χρόνια οδικής βοήθειας.

https://www.youtube.com/watch?v=cSHbB5BA7cw&feature=youtu.be

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο