AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

H BMW και η Porsche παρουσίασαν έναν ταχύτατο φορτιστή αυτοκινήτων

h-bmw-kai-i-porsche-parousiasan-enan-tachytato-fortisti-aftokiniton-369229

Το «Range Anxiety» που αισθάνονται οι κάτοχοι ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων σιγά-σιγά γίνεται ένα αίσθημα του παρελθόντος, με τα μοντέρνα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα να εξοπλίζονται με όλο και μεγαλύτερες, δυνατότερες μπαταρίες λιθίου, που τους επιτρέπουν να ταξιδέψουν μέχρι και 320 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Παρά την αυξημένη διάρκεια λειτουργίας τους, συνεχίζει να υπάρχει το πρόβλημα με τους χρόνους φόρτισης.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει αναγνωρίσει και προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Η BMW μαζί με την Porsche παρουσίασαν το νέο «FastCharge» σύστημα φόρτισης, το αποτέλεσμα μίας επένδυσης 8,8 εκατομμυρίων ευρώ από το γερμανικό υπουργείο Mεταφορών.

Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία ενός σταθμού φόρτισης υψηλής τεχνολογίας στο Jettingen-Scheppach, με ικανότητα φόρτισης 450kW. Οι υψηλές αποδόσεις του σταθμού επιτρέπουν ικανότητα φόρτισης άνω των 400kW σε κάθε αυτοκίνητο, που σημαίνει ότι επιτρέπει σε αυτό να ταξιδέψει 100 χιλιόμετρα με μία φόρτιση διάρκειας λιγότερης των 3 λεπτών.

Η Porsche δήλωσε ότι το νέο σύστημα είναι 3 με 9 φορές ταχύτερο από τα διαθέσιμα συστήματα ταχείας φόρτισης. Η BMW έφερε στην παρουσίαση του σταθμού ένα ηλεκτρικό της μοντέλο, το i3, εξοπλισμένο με μπαταρία 57kWh και επιδεικνύοντας το σύστημα, έφτασε από 10% σε 80% φόρτιση μπαταρίας, σε μόλις 15 λεπτά.

Η χρήση των φορτιστών του σταθμού είναι δωρεάν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οχήματα εξοπλισμένα με συστήματα μπαταριών τετρακοσίων και οκτακόσιων Volt.

Το σύστημα αναγνωρίζει αυτόματα την μέγιστη επιτρεπτή παροχή ρεύματος για κάθε όχημα και ρυθμίζει αναλόγως την φόρτιση του.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο