AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Ένα Learjet μετατράπηκε σε λιμουζίνα για τον δρόμο

ena-learjet-metatrapike-se-limouzina-gia-ton-dromo-611910

Με τα «τεντωμένα» τους αμαξώματα, τα υπερβολικά φωτισμένα εσωτερικά και τα δυνατά τους ηχοσυστήματα, οι λιμουζίνες είναι σίγουρα από τα πιο επιδεικτικά οχήματα. Το ίδιο ισχύει και για το Limojet, ένα Learjet το οποίο μετατράπηκε σε μία πλήρως εξοπλισμένη λιμουζίνα.

Έχοντας χρησιμοποιηθεί για διαφημιστικούς και προωθητικούς σκοπούς, μπορεί να δείχνει σαν ιδιωτικό jet, αλλά στην ουσία είναι μια άδεια άτρακτος με δυνατότητα οδήγησης στο δρόμο, χάρη σε κάποια εξαρτήματα από αυτοκίνητα-δότες και άλλα εξαρτήματα, φτιαγμένα στο χέρι.

Μπορεί να δείχνει γρήγορο, αλλά δεν είναι. Ο V8 κινητήρας που διαθέτει του δίνει την ικανότητα να φτάσει -παρά τους 5,4 τόνους που ζυγίζει- μέχρι τα 160 χλμ/ώρα. Μόνο τα μαχητικά αεροσκάφη διαθέτουν afterburners, αυτό που βλέπουμε στο πλάι του Limojet είναι ένα ισχυρό ηχοσύστημα, συνοδευμένο από LED φώτα.

Το εσωτερικό είναι κατασκευασμένο ειδικά για το project. Έχει χωρητικότητα 8 επιβατών (9 με τον οδηγό). Κάποια από τα γνήσια χειριστήρια του αεροσκάφους βρίσκονται ακόμη στην «καμπίνα» της λιμουζίνας και χρησιμοποιούνται για την ρύθμιση του ήχου και του φωτισμού.

Για να φτάσει σε αυτό το στάδιο, το Limojet χρειάστηκε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια. Το Limojet δεν είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση, αλλά πωλείται στην τιμή των 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, αν σε κάποιον αγοραστή δεν αρέσει η διαμόρφωση του συγκεκριμένου jet, έχει την δυνατότητα να παραγγείλει ένα που ταιριάζει με την δική του αισθητική, καθώς αυτή είναι και η γενικότερη ιδέα του project.

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο