AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Το Range Rover Velar SVAutobiography με 542 ίππους

to-range-rover-velar-svautobiography-me-542-ippous-367345

Η Land Rover, λίγες εβδομάδες μετά την δήλωση ότι δεν θα παράγει το Range Rover SV Coupe, παρουσίασε το Range Rover Velar SVAutobiography, ένα προϊόν που ανέπτυξε το τμήμα SVO (Special Vehicle Operations) της Jaguar-Land Rover.

Η πιο βασική αλλαγή στο νέο μοντέλο είναι ο κινητήρας. Μέχρι σήμερα, το πιο δυνατό Velar εξοπλιζόταν με έναν κινητήρα 3 λίτρων, με απόδοση 280 ίππους. Το SVAutobiography εξοπλίζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 5 λίτρων, απόδοσης 542 ίππων. Με αυτόν, καταφέρνει να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα, ή με άλλα λόγια, πιο γρήγορα από μία καινούργια Porsche 718 Cayman.

Όπως είναι λογικό, η κατανάλωση καυσίμων είναι αυξημένη σε σχέση με τα υπόλοιπα Velar και για αυτό τοποθετείται μία μεγαλύτερη δεξαμενή καυσίμου, χωρητικότητας 82 λίτρων.

Εκτός του κινητήρα, τα φρένα είναι επίσης μεγαλύτερα, με δίσκους διαμέτρου 396 χιλιοστών. Η αερανάρτηση, το σύστημα τετρακίνησης και το ενεργό πίσω διαφορικό έχουν ρυθμιστεί ειδικά, με σκοπό να κάνουν το Velar ακόμη πιο γρήγορο. Σύμφωνα με την εταιρεία, το τμήμα SVO χρειάστηκε 63.900 ώρες για την ρύθμιση του SVAutobiography.

Εξωτερικά, τοποθετήθηκαν μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στο επανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα. Ο πίσω προφυλακτήρας είναι επίσης καινούργιος και συνοδεύεται από 4 μεγάλες εξατμίσεις, με ένα πολύ δυναμικό αποτέλεσμα.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο