AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Το Cupra Formentor είναι ένα υβδριδικό concept SUV υψηλών επιδόσεων

to-cupra-formentor-einai-ena-yvdridiko-concept-suv-ypsilon-epidoseon-374584

Η Cupra αποκάλυψε το νέο concept SUV της, με την ονομασία Formentor, λίγες μέρες πριν την παρουσίαση του στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ακόμη και αν περιγράφεται ως concept όχημα, το νέο Formentor δείχνει έτοιμο για να μπει στην παραγωγή, ως το πρώτο «ανεξάρτητο» μοντέλο της εταιρείας (δηλαδή χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο SEAT).

Το νέο coupe crossover διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης το οποίο αποδίδει συνολικά 242 ίππους, ενώ διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία 50 χιλιομέτρων.

Με τον επιθετικό σχεδιασμό του, το Formentor χαρακτηρίζεται από τις δυναμικές του αναλογίες. Τα δύο πίσω φώτα ενώνονται με μία με μία ταινία LED κάτι το οποίο η Cupra ονομάζει «rear infinite light concept».

Η εταιρεία μπορεί να μην έδωσε παραπάνω πληροφορίες για τον κινητήρα, δήλωσε όμως ότι το SUV θα εξοπλίζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG και μπλοκέ διαφορικό. Στη συνέχεια, δήλωσε πως το όχημα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει «το υψηλότερο επίπεδο δυναμικής», διαθέτοντας ρυθμιζόμενη ανάρτηση και επιλογή Drive Mode, που ρυθμίζει το αυτοκίνητο για διαφορετικούς τύπους οδήγησης.

Η καμπίνα έχει υλικά υψηλής ποιότητας και εξοπλίζεται με δερμάτινα καθίσματα τύπου bucket, με το τιμόνι Cupra, μαύρες λεπτομέρειες και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων. Ο μοχλός ταχυτήτων του DSG φαίνεται επίσης καινούριος.

Το νέο Cupra Formentor concept θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ η έκδοση παραγωγής αναμένεται να είναι διαθέσιμη προς αγορά το 2020.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο