AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η Mercedes-Benz παρουσίασε την νέα CLA

i-mercedes-benz-parousiase-tin-nea-cla-377629

Η Mercedes άνοιξε τα βιβλία παραγγελιών για την νέα CLA στην Ευρώπη, με τις πρώτες παραδόσεις αυτοκινήτων να ξεκινούν τον Μάιο.

Ο σχεδιασμός της δεύτερης γενιάς του compact τετράπορτου είναι εμπνευσμένος από την μεγαλύτερη CLS. H νέα CLA είναι μακρύτερη και φαρδύτερη από την προηγούμενη γενιά, δίνοντας της μία πιο δυναμική εμφάνιση και περισσότερο χώρο στην καμπίνα.

Στην Ευρωπαϊκή αγορά, η νέα CLA θα είναι διαθέσιμη με 3 επιλογές κινητήρα βενζίνης και μία πετρελαίου. Η βασική έκδοση CLA 180 εξοπλίζεται με τον νέο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα 1300 κυβικών, με απόδοση 134 ίππους, ενώ η CLA 200 χρησιμοποιώντας τον ίδιο κινητήρα αποδίδει 161 ίππους. Αυτές είναι οι μοναδικές εκδόσεις που εξοπλίζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

Στις CLA 200 και CLA 250 τοποθετείται ένας τετρακύλινδρος turbo κινητήρας 2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 187 και 221 ίππους αντίστοιχα. Αυτός ο κινητήρας συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό βρίσκεται το σύστημα τετρακίνησης 4Matic.

Η γκάμα ολοκληρώνεται με την CLA 180d, η οποία χρησιμοποιεί έναν diesel κινητήρα 1500 κυβικών με απόδοση 114 ίππους.

Το εσωτερικό στην νέα γενιά της CLA είναι όμοιο με αυτό της A-Class,με πρωταγωνιστή το σύστημα πολυμέσων MBUX, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό βρίσκουμε το πακέτο MBUX Innovation, που περιλαμβάνει μεγαλύτερες οθόνες και το MBUX Interior Assistant.

Η εταιρεία προσφέρει επίσης το πακέτο εξοπλισμού «Progressive Line», που προσθέτει ζάντες 18 ιντσών, δερμάτινο τιμόνι, καθίσματα «comfort» και εμφανείς απολήξεις εξατμίσεων.

Φυσικά, είναι διαθέσιμο το πακέτο εξοπλισμού «AMG Line», το οποίο κάνει το αυτοκίνητο πιο «επιθετικό» με χαρακτηριστικά όπως οι AMG ζάντες 18 ιντσών, οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, τα LED φώτα, τα καθίσματα «sport» και η χαμηλότερη ανάρτηση.

Το Active Lane Keeping Assist και το Active Brake Assist ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό της νέας CLA, αλλά εάν οι αγοραστές επιθυμούν περισσότερα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, μπορούν να επιλέξουν το πακέτο «Driver Assistance», που περιλαμβάνει λειτουργίες όπως το Active Distance Control Distronic, η αυτόματη ρύθμιση ταχύτητας, το Active Steering Assist, το Active Speed Limit Assist, το Active Brake Assist, το Evasive Steering Assist, το Active Lane Change Assist, το Active Emergency Stop Assist, το Active Blind Spot Assist και το Pre-Safe Plus.

Για το πρώτο έτος κυκλοφορίας του νέου CLA, η Mercedes θα προσφέρει επίσης το πακέτο «Edition 1». Αυτό βασίζεται πάνω στο AMG Line, αλλά προσθέτει ζάντες 19 ιντσών με πορτοκαλί περίγραμμα, πορτοκαλί ραφές, εσωτερικό φωτισμό «ambient» και την επιλογή ανάμεσα σε πέντε ειδικά χρώματα.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο