AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

H μοναδική Bugatti La Voiture Noire των 16,7 εκ. €

h-monadiki-bugatti-la-voiture-noire-ton-167-ek-e-378214

Μετά από πολλά teaser της Bugatti για μία σύγχρονη εκδόχη του Type 57 SC Atlantic, αποκαλύπτοντας το «La Voiture Noire».

Κατά την παρουσίαση του στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, ο CEO της εταιρείας Stephan Winkelmann (και πρώην της CEO Lamborghini) το περίγραψε ως «το απόλυτο GT».

Το La Voiture Noire δεν είναι ακριβώς ένα νέο αυτοκίνητο, καθώς βασίζεται στη Chiron, αλλά διαθέτει ένα βαριά επανασχεδιασμένο αμάξωμα.

Στα Γαλλικά, La Voiture Noire σημαίνει «Το μαύρο αυτοκίνητο» και είναι, σύμφωνα με την Bugatti, «μία ανάμνηση της Type 57 SC Atlantic».

Το μαύρο γυαλιστερό αμάξωμα είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα και ο σχεδιασμός των παραθύρων είναι εμπνευσμένος από ένα κράνος, με μία συνεχή ροή από το παρμπρίζ στα πλαϊνά παράθυρα.

Δεν υπήρξαν αναβαθμίσεις στον τομέα του κινητήρα, με την εταιρεία να διατηρεί τον 8-λιτρο quad-turbo W16 κινητήρα. Αποδίδει 1.479 ίππους και 1.600Nm ροπής, τα ίδια νούμερα με αυτά της Chiron και της Divo, ενώ το νέο μοντέλο έχει 6 απολήξεις εξατμίσεων.

Το La Voiture Noire είναι επίσης ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα όλων των εποχών, καθώς πουλήθηκε για 16,7 εκατομμύρια ευρώ. Φήμες λένε ότι ο αγοραστής είναι ο πρώην πρόεδρος του VW Group, Ferdinand Piech, ως μία ακόμη προσθήκη στην εντυπωσιακή συλλογή του, η οποία περιλαμβάνει και αρκετά αγωνιστικά αυτοκίνητα αγώνων Le Mans.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο