AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η Jaguar-Land Rover ανακαλεί 44.000 αυτοκίνητα λόγω υψηλών ρύπων

i-jaguar-land-rover-anakalei-44-000-aftokinita-logo-ypsilon-rypon-382790

H Jaguar Land Rover αναγκάστηκε να ανακαλέσει πάνω από 44.000 αυτοκίνητα προς επισκευή, καθώς ελεγκτές από το Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψαν πως ορισμένα μοντέλα παράγουν υψηλότερα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα από όσο είχε δηλωθεί.

Η επιτροπή πιστοποίησης οχημάτων βρήκε πως 10 μοντέλα της Land Rover και της Jaguar ρυπαίνουν πάνω από το αποδεκτό όριο. Μετα, η JLR ενημέρωσε τους φορείς που χειρίζονται τις ανακλήσεις, ώστε να βρει όλα τα οχήματα που επηρεάζονται.

Σύμφωνα με τις ειδοποιήσεις της Ευρωπαικής Επιτροπής, «τα αυτοκίνητα της JLR δύναται να παράγουν μεγαλύτερα επίπεδα CO2 και δεν συμβιβάζονται στους κανονισμούς».

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής της Αγγλίας θα πρέπει να κάνει δωρεάν επισκευές σε όλα τα μοντέλα που επηρεάζονται. Οι ανακλήσεις συμβαίνουν συχνά, αλλά οι πλήρεις ανακλήσεις λόγω ρύπων της εξάτμισης σπανίζουν. Θεωρούσαμε ότι, μετά το dieselgate του VW group, δεν θα ξαναβλέπαμε ανακλήσεις λόγω ρύπων.

Οι ανάκληση αφορά τα Land Rover Discovery, Discovery Sport, Range Rover Sport, Velar και Evoque κατασκευής μεταξύ 2016 και 2019, όπως επίσης και τα Jaguar E-Pace, F-Pace, F-Type, XE και XF.

Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές βρίσκονται συνεχώς υπό πίεση από αυστηρούς κανονισμούς περί του μέσου όρου των ρύπων των αυτοκινήτων τους, έχοντας υποδειχθεί να τον ρίξουν κατά 25 γραμμάρια ανά 100 χιλιόμετρα μέχρι το 2021.

Η ανάκληση της JLR αναμένεται να έχει σοβαρή επίπτωση στα οικονομικά της εταιρείας, καθώς την βρίσκει σε μία πολύ δύσκολη χρονική περίοδο. Τον Φεβρουάριο, η JLR σημείωσε ζημιές-ρεκόρ στα αποτελέσματα τριμήνου, ενώ τον ίδιο μήνα ανακοίνωσε ότι θα απολύσει περίπου 4.500 εργαζόμενους.

Η Jaguar Land Rover, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου βάσει αριθμού πωλήσεων αυτοκινήτων, έχει ανακοινώσει ότι η εισαγωγή δασμών θα καταστήσει την επιχείρηση μη ανταγωνιστική και θα θέσει σε κίνδυνο θέσεις εργασίας .

Η JLR υποστηρίζει ότι περίπου 300.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαρτώνται από τις εξαγωγές , προσθέτοντας ότι οι πωλήσεις Jaguar στην ΕΕ υπερδιπλασιάστηκαν πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις της Land Rover αυξήθηκαν 20%.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο