AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Koenigsegg Jesko: Γνωρίστε το «θηρίο» με τους 1.262 ίππους [βίντεο]

koenigsegg-jesko-gnoriste-to-thirio-me-tous-1-262-ippous-vinteo-408408

Ένα από τα πιο “καυτά” hypercar της χρονιάς, το Koenigsegg Jesko, αποκαλύφθηκε φέτος στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το Jesko είναι ο επίσημος αντικαταστάτης του Agera RS, αν και το νέο αυτοκίνητο είναι πολύ πιο εξελιγμένο από το προηγούμενο, με τεχνολογίες όπως το κιβώτιο ταχυτήτων “Light Speed Transmission”, το οποίο δεν λειτουργεί όπως τα παραδοσιακά κιβώτια.

Ο Brooks του Dragtimes κάνει μία λεπτομερή περιήγηση του Jesko στο παρακάτω βίντεο. Σε αυτό, βλέπουμε πόσο ολοκληρωμένα είναι τα Koenigsegg και ότι ο Σουηδός κατασκευαστής δεν παρακάμπτει καμία πολυτέλεια στο εσωτερικό. Εκτός από την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, η καμπίνα του Jesko διαθέτει πολλές οθόνες που επιτρέπουν στον οδηγό να ρυθμίσει σχεδόν τα πάντα, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα και το κλείσιμο των πορτών, σε περίπτωση που ο οδηγός δεν θέλει να …τεντωθεί.

Αντίθετα με πολλά αυτοκίνητα που έχουν σχεδιαστεί για την πίστα, το Jesko είναι μοντέρνο και έχει όλες τις ανέσεις. Τι πρέπει να κάνει κανείς για να αγοράσει ένα Jesko; Να περιμένει να βρει κάποια αγγελία για ένα μεταχειρισμένο Jesko, καθώς ο Christian Von Koenigsegg δήλωσε πως και τα 83 αυτοκίνητα που θα κατασκευάσει είχαν ήδη πουληθεί, πριν καν παρουσιαστεί στη Γενεύη.

Ο 5 λίτρων twin-turbo V8 του Jesko αποδίδει 1.262 ίππους με απλό καύσιμο, ενώ βάζοντας Ε85 στο ντεπόζιτο, η απόδοση φτάνει τους 1.578 ίππους και 1.500Nm ροπής, βοηθώντας το αυτοκίνητο να φτάσει την τελική του ταχύτητα, τα 482 χλμ./ώρα.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο