AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Νέο ηλεκτρικό Opel Corsa με 136 ίππους και αυτονομία 330 χιλιομέτρων

neo-ilektriko-opel-corsa-me-136-ippous-kai-aftonomia-330-chiliometron-612579

Ιδού η έκτη γενιά του supermini της Opel, του Corsa, διαθέσιμη και σε ηλεκτροκίνητη έκδοση για πρώτη φορά.

Με την ονομασία Corsa-E, το εξηλεκτρισμένο μοντέλο μπορεί να προσφέρει οδήγηση μηδενικών ρύπων και αυτονομία 330 χλμ., σύμφωνα με τα κριτήρια του WLTP.

Τα βιβλία παραγγελιών για το νέο Corsa θα ανοίξουν “μέσα σε λίγες εβδομάδες”, ξεκινώντας με το Corsa-E και ακολούθως με τις εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου.

Εδώ, θα μιλήσουμε αποκλειστικά για το ηλεκτρικό μοντέλο.

Γρήγορο και Οικολογικό

Το Corsa-E είναι πλήρως ηλεκτρικό και εξοπλίζεται με μπαταρία 50 kWh, η οποία μπορεί να φορτίσει κατά το 80% της χωρητικότητας της σε μόλις 30 λεπτά. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να το φορτίσουν μέσω πρίζας, wall box ή ταχυφορτιστή. Παράλληλα, το επίπεδο φόρτισης μπορεί να παρακολουθείται απο το myOpel app.

H απόδοση του νέου ηλεκτρικού Corsa-e βρίσκεται στους 136 ίππους και στα 260Nm άμεσης ροπής. Αυτό σημαίνει ότι η επιτάχυνση απο τα 0 στα 50 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η επιτάχυνση απο τα 0 στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται 8,1 δεύτερα.

Κατά την κίνηση του, ο οδηγός μπορει να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις λειτουργίες οδήγησης, τις Normal, Eco και Sport. Η τελευταία αυξάνει την ανταπόκριση του αυτοκινήτου, ενώ το Eco συγκεντρώνεται στην αύξηση της αυτονομίας.

Όπως και κάθε άλλο Corsa, το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο έχει δυναμικό σχεδιασμό, διατηρώντας τις διαστάσεις που είχε και η προηγούμενη γενιά του. Το συνολικό μήκος είναι 4,06 μέτρα, ενώ η οροφή είναι 48 χιλιοστά χαμηλότερη απο την προηγούμενη γενιά. Οι επιβάτες κάθονται επίσης 28 χιλιοστά χαμηλότερα, στα (προαιρετικά) δερμάτινα καθίσματα τους.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε ένα νέο σύστημα πλοήγησης και ψυχαγωγίας, το οποίο διαθέτει μία έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, ενώ μία μεγαλύτερη οθόνη 10 ιντσών είναι διαθέσιμη ως έξτρα.

Εκτός των παραπάνω, το νέο Corsa-E εξοπλίζεται με αντιθαμπωτικά IntelliLux LED Matrix φώτα, με την εταιρεία να δηλώνει πως η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν έχει εφαρμοστεί ξανά στην κατηγορία του. Μία νέα κάμερα υψηλής ανάλυσης ελέγχει 8 LED στοιχεία, προσαρμόζοντας συνεχώς τις ακτίνες του φωτός, ανάλογα με την κυκλοφορία στο δρόμο και το περιβάλλον του αυτοκινήτου.

Παράλληλα, εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, δίνουν μία παραπάνω αίσθηση ασφάλειας. Διαθέτει αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, ειδοποίηση για τα όρια ταχύτητας και προσαρμοζόμενο (μέσω ραντάρ) Adaptive Speed Control και Flank-Guard που βασίζεται σε αισθητήρες. Οι δύο τελευταίες λειτουργίες παρουσιάζονται πρώτη φορά σε Corsa.

To Quattroruote θα παρευρεθεί στην επίσημη παρουσίαση του Corsa-E, που θα γίνει στις 4 Ιουνίου στην Φρανκφούρτη. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο