AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

H Ford γιορτάζει 20 χρόνια δέσμευσης στον τομέα της βιωσιμότητας

h-ford-giortazei-20-chronia-desmefsis-ston-tomea-tis-viosimotitas-422792

To 1999 η Ford Motor Company ήταν η πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της βιομηχανίας δημοσιοποιώντας την πρώτη της Έκθεση Βιωσιμότητας. Από τότε έχουν περάσει δύο δεκαετίες, με την Ford να μην έχει σταματήσει ποτέ να προσπαθεί για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου.

«Έχουμε δεσμευτεί για ένα θετικό αποτύπωμα στον πλανήτη και τις κοινότητες όπου ζούμε και δραστηριοποιούμαστε» δήλωσε η Kim Pittel, vice president, sustainability, environment & safety engineering. «Μέσα από τη συνεργασία με εταίρους και προμηθευτές μας στην ανεύρεση λύσεων που προστατεύουν τον πλανήτη και βελτιώνουν τις ζωές των ανθρώπων, μπορούμε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη επιρροή και ταυτόχρονα να πετύχουμε μαζί τους στόχους μας.»

Η Ford έχει κάνει άλματα από την εποχή που δημοσιεύτηκε η πρώτη της έκθεση, η οποία είχε εστιάσει αρχικά σε θέματα περιβάλλοντος. Η εταιρία προσεγγίζει τώρα τη βιωσιμότητα μέσα από μία ευρύτερη οπτική έχοντας πραγματοποιήσει με την πάροδο του χρόνου πολύ σημαντικά βήματα προς τα μπρος.

Ειδικότερα το 2018 ήταν μία χρονιά σταθμός, κατά την οποία η Ford:

· Διενήργησε επίσημη αξιολόγηση επιδόσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ηνωμένων Εθνών που έχει συντάξει ο ΟΗΕ

· Πέτυχε το στόχο που η ίδια είχε θέσει το 2010 για μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου (GHG) ανά παραγόμενο όχημα μέχρι 30% – οκτώ χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό στόχο και

· Ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε μηδενική κατανάλωση νερού στις διαδικασίες παραγωγής, καθώς και τη χρήση φρέσκου νερού μόνο για ανθρώπινη κατανάλωση

Όραμα για το μέλλον

Προετοιμαζόμενη για τα επόμενα 20 χρόνια, η Ford προχωρά ένα ακόμα βήμα προς τα μπροστά σε σχέση με τους περσινούς φιλόδοξους στόχους της και δεσμεύεται σε νέους, με σκοπό να γίνει παγκοσμίως η πιο αξιόπιστη εταιρία, που σχεδιάζει έξυπνα αυτοκίνητα για έναν έξυπνο κόσμο.

Οι φιλοδοξίες αυτές, που θα κατευθύνουν τους μελλοντικούς στόχους και τις στρατηγικές βιωσιμότητας, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

· Την προώθηση της ανθρώπινης προόδου, παρέχοντας σε όλους λύσεις κινητικότητας αλλά και άμεση πρόσβαση σε αυτές

· Την εξέλιξή της εταιρίας στην πιο ολοκληρωμένη και ποικιλόμορφη επιχείρηση παγκοσμίως

· Την προμήθεια με υπευθυνότητα όλων των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως σε όλα της τα οχήματα

· Τη χρήση σε αυτά αποκλειστικά ανακυκλωμένων και ανανεώσιμων πλαστικών

Στο δρόμο για την υλοποίηση του οράματος

Την ώρα που οι φιλόδοξοι στόχοι προσδιορίζουν την μακροπρόθεσμη στρατηγική βιωσιμότητας της Ford, η εταιρία έθεσε νέους στόχους στο συγκεκριμένο τομέα που θα συμβάλουν σε συνδυασμό με την 20ή ετήσια Έκθεση Βιωσιμότητας στην επίτευξη του οράματός της για το μέλλον:

· Η Ford θα συνεχίσει να συνεισφέρει στη μείωση των εκπομπών CO2 στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή. Η πρώτη έκθεση για την Κλιματική Αλλαγή της Ford, η οποία δημοσιεύτηκε μαζί με την Έκθεση Βιωσιμότητας, περιγράφει το όραμα της εταιρίας για μετάβαση σε μία οικονομία με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα, η οποία θα έχει στο μέλλον την ικανότητα διαχείρισης του κινδύνου της κλιματικής αλλαγής.

· Η Ford θα περιορίσει τα πλαστικά μιας χρήσης από τις δραστηριότητές της μέχρι το 2030.

· Η Ford θα χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμη ενέργεια στα εργοστάσια παραγωγής της σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2035, δηλαδή ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες φυσικές πηγές – όπως υδροηλεκτρική, γεωθερμική, αιολική και ηλιακή. Κάνοντας ένα βήμα προς αυτό το στόχο, η εταιρία δεσμεύτηκε να προμηθεύεται μεγάλες ποσότητες ανανεώσιμης ενέργειας, και συγκεκριμένα 500.000 MWh, μέσω του προγράμματος MIGreenPower της DTE Energy από τοπικά αιολικά πάρκα στο Michigan. Αυτή είναι η μεγαλύτερη προμήθεια ανανεώσιμης ενέργειας στην ιστορία της Ford.

Βιωσιμότητα στην Ευρώπη

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Ford ανακοίνωσε ότι όλα τα μελλοντικά μοντέλα της θα περιλαμβάνουν μία ηλεκτροκίνητη έκδοση. Τον Απρίλιο, στην εκδήλωση “Go Electric” στο Άμστερνταμ, η εταιρία αποκάλυψε μία εκτενή γκάμα 16 ηλεκτροκίνητων μοντέλων για την Ευρώπη, που είναι σχεδιασμένα ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία καθαρότερων και πιο αθόρυβων πόλεων με τη χρήση της φιλικής προς το περιβάλλον ηλεκτρικής ενέργειας. Η γκάμα περιλαμβάνει από μικρά οικογενειακά αυτοκίνητα μέχρι SUV και οχήματα μεταφοράς προσωπικού υπό το νέο λογότυπο “Ford Hybrid”. Παράλληλα, ένα ηλεκτρικό SUV υψηλών επιδόσεων εμπνευσμένο από τη Mustang καθώς και ένα πλήρως ηλεκτρικό Transit van, βρίσκονται ήδη σε φάση εξέλιξης.

Ανάμεσα σε προηγούμενες πρωτοβουλίες της Ford, που συμβάλλουν στη δέσμευσή της στη βιωσιμότητα για τα εργοστάσια παραγωγής της, περιλαμβάνονται και οι εξής:

· Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εξαρτημάτων & Διανομής της Ford στην Κολωνία διαθέτει μία εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ του Γερμανού παρόχου ενέργειας RheinEnergie, που προσφέρει 1.100MWh ηλεκτρικής ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο κάθε χρόνο. Η

ενέργεια αυτή είναι αρκετή για την κάλυψη των αναγκών σε ρεύμα για 370 νοικοκυριά στην Κολωνία.

· Τρεις ανεμογεννήτριες, οι οποίες βρίσκονται στην μεγαλύτερη εγκατάσταση παραγωγής κινητήρων diesel της εταιρίας παγκοσμίως στο Dagenham Diesel Centre της Ford στη Μ. Βρετανία, παράγουν αρκετή καθαρή ενέργεια για τη λειτουργία του κτιρίου τελικής συναρμολόγησης.

· Το πρώτο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πόρων & Δέσμευσης της Ford άνοιξε στη Ρουμανία τον περασμένο Οκτώβριο με την πραγματοποίηση μιας επένδυσης ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Για πάνω από δέκα χρόνια, η Ford χρησιμοποιεί 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε όλες τις εγκαταστάσεις της στην Κολωνία, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης που παράγεται από τρία υδροηλεκτρικά εργοστάσια σε Νορβηγία και Σουηδία.

Πρόσθετες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες

Επιπλέον αυτών των φιλόδοξων επιδιώξεων και στόχων βιωσιμότητας, η Ford έχει λανσάρει επίσημα το SHE-MOVES (Strengthening Her: Mobilizing Ventures for Social Innovation), ένα πρόγραμμα παροχών των Ford Motor Company και Ford Fund που υποστηρίζει κοινές δράσεις που ωφελούν γυναίκες και παιδιά στην Ινδία, τη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία προωθώντας την πρόσβασή τους στην κινητικότητα.

Η εταιρία επέλεξε επίσης τους τρεις πρώτους εταίρους της για τα σχετικά project:

· Zaclon India Pvt. Ltd. – εκπαιδεύει πάνω από 40 γυναίκες στην Ινδία προκειμένου να λειτουργούν και να συντηρούν οχήματα, υποστηρίζοντας τις σχετικές θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα υποστηρίζονται προγράμματα που αφορούν στην αυτοάμυνα και την ατομική ασφάλεια των γυναικών

· Shuttlers – παρέχει εξειδικευμένα δρομολόγια σε πολυσύχναστες και δημοφιλείς διαδρομές, δίνοντας τη δυνατότητα μιας εξατομικευμένης εμπειρίας μάθησης σε τουλάχιστον 600 γυναίκες στη Νιγηρία για ένα χρόνο

· Uhambo Foundation – παρέχει υποστήριξη σε όλη την κοινότητα, εκπαίδευση και μεταφορικές υπηρεσίες που σχετίζονται με άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και την ανάπτυξη δεξιοτήτων Whole Person Leadership Development στη Ν. Αφρική σε γονείς, κυρίως μητέρες

Πέραν των νέων στόχων και πρωτοβουλιών που ανακοινώθηκαν σε συνδυασμό με την 20ή Έκθεση Βιωσιμότητας, η Ford επεσήμανε αναλυτικά και άλλα στοιχεία από τις περσινές της προσπάθειες και επιτεύγματα σε σχέση με τον άνθρωπο, τον πλανήτη και την προϊοντική καινοτομία. Για να διαβάσετε την πλήρη έκθεση, επισκεφθείτε το sustainability.ford.com.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο