AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Το νέο πετρελαιοκίνητο Audi SQ8 με 429 ίππους

to-neo-petrelaiokinito-audi-sq8-me-429-ippous-426765

Όταν η Audi παρουσίασε το Q8 τον περασμένο Ιούνιο, είχε δηλώσει πως θα παρουσιάσει και εκδόσεις υψηλής απόδοσης για το κορυφαίο SUV της.

Πλέον, έναν χρόνο μετά από την παρουσίαση του μοντέλου, η Audi παρουσίασε το SQ8 για την Ευρωπαϊκή αγορά. Το πιό “καυτό” Q8 της εταιρείας (τουλάχιστον μέχρι να παρουσιαστεί το RS Q8), εξοπλίζεται με έναν twin-turbo V8 κινητήρα 4 λίτρων, ο οποίος καταναλώνει πετρέλαιο και όχι βενζίνη. Ο κινητήρας συνοδεύεται αποκλειστικά από ένα αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και από ένα mild hybrid σύστημα, με μία μπαταρία των 48 Volt. Η απόδοση βρίσκεται στους 429 ίππους και 900Nm ροπής.

Το 7-θέσιο SUV είναι ικανό να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα, χάρη στο σύστημα τετρακίνησης Quattro.

Το σύστημα κίνησης είναι αρκετά περίπλοκο, καθώς ένα από τα 2 turbo μπορεί να απενεργοποιηθεί για οικονομία καυσίμου σε χαμηλές ταχύτητες, ενώ το mild hybrid σύστημα αυξάνει την ιπποδύναμη των τροχών κατά 11 ίππους, ενώ επίσης επιτρέπει στο SQ8 να κινηθεί χωρίς την βοήθεια του κινητήρα για ταχύτητες από 50 έως και 140 χλμ./ώρα, για περίπου 40 δευτερόλεπτα.

Για τις off-road διαδρομές, είναι προαιρετικά διαθέσιμο ένα σύστημα αναρτήσεων που τοποθετεί ένα sport διαφορικό στον πίσω άξονα. Ακόμη και χωρίς αυτό το extra, το SQ8 εξοπλίζεται με αερανάρτηση, η οποία μπορεί να “σηκώσει” το SUV κατά σχεδόν 9 εκατοστά. Επίσης, οι τροχοί 21 ιντσών ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν προαιρετικά και τροχούς 22 ιντσών.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό βρίσκονται επίσης τα κεραμικά φρένα και το σύστημα τετραδιεύθυνσης.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο