AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Drako GTE: Ένα ηλεκτροκίνητο sedan απόδοσης 1.200 ίππων

drako-gte-ena-ilektrokinito-sedan-apodosis-1-200-ippon-450237

Μετά από ένα teaser νωρίτερα μέσα στο έτος, η Drako Motors παρουσίασε το πρώτο της αυτοκίνητο στο “The Quail”.

To GTE βασίζεται στο παλιό Fisker Karma, αλλά αυτό δεν φαίνεται, καθώς διαθέτει πολύ φουτουριστικό σχεδιασμό, μεγάλες εισαγωγές αέρα και καπό από ανθρακονήματα.

Το πλαϊνό μέρος “μαρτυρά” ότι βασίζεται στο Karma, αν και πλέον έχει κρυμμένα χερούλια. Η πιο μεγάλη αλλαγή είναι στο πίσω μέρος, όπου βρίσκεται ένα τεράστιο diffuser και ένα μικρό πορτμπαγκάζ με ενσωματωμένη αεροτομή.

Η Drako δημοσίευσε και μία φωτογραφία με λεπτομέρειες από το εσωτερικό, όπου βλέπουμε την τετραθέσια καμπίνα γεμάτη δέρμα, Alcantara και ανθρακονήματα, ενώ στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μία οθόνη αφής και μία πληθώρα ρυθμίσεων οδήγησης.

Ένα πακέτο μπαταριών 90kWh τροφοδοτεί 4 ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικά 1.200 ίππους και 8.800Nm ροπής! Η τελική ταχύτητα είναι 332 χλμ./ώρα.

Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είναι το σετ αναρτήσεων της Öhlins και τα φρένα από την Brembo. Επίσης, υπάρχει ένα σύστημα torque vectoring που ρυθμίζει “θετική και αρνητική ροπή σε κάθε τροχό του αυτοκινήτου, πάνω από χίλιες φορές κάθε δευτερόλεπτο”, κάτι που η εταιρεία θεωρεί ότι θα δώσει στο GTE απίστευτη ακρίβεια στις στροφές και θα ξεπεράσει ακόμη και supercars (το οποίο ακούγεται λίγο …υπερβολικό).

Αν και έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε για το GTE, η Drako ανακοίνωσε ότι το αυτοκίνητο θα περάσει σύντομα στην παραγωγή.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να παραγγείλουν το GTE, ενώ οι παραδόσεις των πρώτων οχημάτων θα ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο έτος.

Drako GTE was created to change the paradigm of driving. With a 1,200 HP quad motor architecture, GTE has unrivaled turning capability with maximum control and safety on every surface. #DrakoGTE #Drakomotors #Supercar #Electric

Posted by Drako Motors on Friday, 16 August 2019

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο