AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών ο πρώην πρόεδρος του VW Group, Ferdinand Piech

apeviose-se-ilikia-82-eton-o-proin-proedros-tou-vw-group-ferdinand-piech-453294

Ο Ferdinand Piech είχε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο να γίνει το Volkswagen Group ο κολοσσός που είναι σήμερα. Δυστυχώς, σύμφωνα με τα Γερμανικά μέσα, απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών.

Σύμφωνα με την Bild, ο Ferdinand Piech κατέρρευσε εντός εστιατορίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τον θάνατο του να ανακοινώνεται χτες το βράδυ.

Ο Piech ήταν εγγονός του θρύλου Ferdinand Porsche και έγινε CEO της Volkswagen το 1993, μία εποχή κατά την οποία ο όμιλος δυσκολευόταν πολύ και δεν σημείωνε κέρδη. Ο Piech κατάφερε να “σώσει” την εταιρεία και να την μετατρέψει σε έναν παγκόσμιο και πανίσχυρο όμιλο, έναν όμιλο ο οποίος κατέληξε να αγοράζει εταιρείες όπως τις Bentley, Bugatti και Porsche.

Εκτός από εξαιρετικός manager, ο Piech είχε επίσης μεγάλη αγάπη για την αυτοκίνηση και είχε μία σειρά από δικά του projects. Η Bugatti Veyron ήταν μία πολύ “ακριβή” επιτυχία, ενώ το Volkswagen Phaeton και το XL1 έχουν αφήσει ιστορία ως κάποια πολύ δημιουργικά πειράματα.

Ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να μετατρέψει όλες τις εταιρείες του VW Group είναι απίθανος. Η Audi έγινε ένας άξιος αντιμέτωπος της BMW και Mercedes-Benz, ενώ η Lamborghini “αναστήθηκε” ως μάρκα, με στιλάτα και επιτυχημένα supercars, μετά από την μεγάλη επένδυση του Group σε αυτή. Η Bentley χάραξε μία νέα δικιά της πορεία, ενώ η Skoda είναι πλέον μία μάρκα που δεν φοβάται τον ανταγωνισμό της.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο