AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Tesla Cybertruck, ένα Pickup από το μέλλον

tesla-cybertruck-ena-pickup-apo-to-mellon-491184

Σήμερα, ο Elon Musk αποκάλυψε το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό Cybertruck στην Καλιφόρνια.

Παρουσιάζοντας το πολύ ιδιαίτερο -σχεδιαστικά- Pickup του, πολλοί δημοσιογράφοι θεώρησαν ότι αστειεύεται και ότι το κανονικό αυτοκίνητο βρίσκεται κάπου στα παρασκήνια, άλλα έκαναν λάθος.

Μετά από 7 χρόνια ανάπτυξης, το Cybertruck (ή CYBRTRK όπως το αποκαλούν οι εργαζόμενοι της Tesla) έχει έναν πολύ φουτουριστικό σχεδιασμό και το μέγεθος ενός μεγάλου αγροτικού. Με μήκος 5.885 χιλιοστών, φάρδος 2.027 χιλιοστών και ύψος 1.905 χιλιοστών, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και έξι επιβάτες.

Ακόμη και αν ο Musk δεν έδειξε το εσωτερικό του νέου οχήματος κατά την παρουσίαση, η εταιρεία δημοσίευσε μία φωτογραφία από αυτό. Στην φωτογραφία βλέπουμε ότι η “αφαιρετική μέθοδος” της Tesla είναι ακόμη μεγαλύτερη, έχοντας μονάχα μία μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, δύο σειρές με 3 καθίσματα η καθεμία, και ένα τιμόνι που μας θυμίζει …τον Knight Rider του 2000. Το πάνω μέρος της κονσόλας φαίνεται να είναι διακοσμημένο για να δείχνει σαν μάρμαρο.

Ένα από τα αγαπημένα πράγματα της Tesla είναι η προσφορά εκδόσεων με εξωφρενικές επιδόσεις στα μοντέλα της. Το ίδιο ισχύει και για το νέο της Pickup, του οποίου η κορυφαία, τετρακίνητη έκδοση εξοπλίζεται με 3 ηλεκτροκινητήρες και μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, ολοκληρώνοντας το 400άρι σε 10.3 δευτερόλεπτα. Συγκρίνοντας τα με ένα supercar, τα παραπάνω νούμερα είναι σχεδόν ίδια με αυτά της νέας Lamborghini Aventador S, η οποία χρειάζεται επίσης 2,9 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση από την στάση στα 100 χλμ/ώρα, ενώ ολοκληρώνει το 400άρι πιο αργά, στα 10,5 δευτερόλεπτα. Αυτή η διαμόρφωση προσφέρει στο αυτοκίνητο πάνω από 800 χιλιόμετρα αυτονομίας. Η συγκεκριμένη έκδοση κοστολογείται στα 69.900$.

Εκτός από την κορυφαία έκδοση, θα υπάρχει η βασική, πισωκίνητη έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα αυτονομίας 400+ χιλιομέτρων, αλλά και η έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και την αυτονομία 480+ χιλιομέτρων.

Ο Musk, κατά την παρουσίαση, δήλωσε πως το ηλεκτροκίνητο αγροτικό θα έχει την ευελιξία μίας Porsche, δείχνοντας ένα βίντεο ενός Cybertruck να περνάει μία 911 στην ευθεία. Παράλληλα, υπόσχεται αξιοπρεπείς off-road επιδόσεις, με γωνία προσέγγισης 35 μοιρών και απόσταση 40 εκατοστών από το έδαφος.

Επίσης, κατά την παρουσίαση, ο Musk έβαλε υπαλλήλους της εταιρείας να “διαλύσουν” το Cybertruck με βαριοπούλες και να ρίξουν σιδερένιες μπάλες στα παράθυρα. Αυτό το έκανε για να αποδείξει πόσο “σκληρό” είναι το νέο αυτοκίνητο. Το σώμα του αυτοκινήτου άντεξε την επίθεση, αλλά αυτό δεν συνέβη με τα παράθυρα, τα οποία υπέκυψαν.

Αντίθετα με τον ανταγωνισμό, το Cybertruck έχει ένα ατσάλινο ενιαίο πλαίσιο. Αξιοσημείωτα είναι επίσης η αερανάρτηση αλλά και ο χώρος φόρτωσης των 2 μέτρων, τον οποίο η Tesla αποκαλεί “Vault” και διατίθεται με ένα κάλυμμα για την βελτίωση της αεροδυναμικής του, προσφέροντας 2.831 λίτρα χώρου ασφαλούς αποθήκευσης.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης ένα ATV, αλλά δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια για αυτό. Ο κατασκευαστής δέχεται ήδη προκαταβολές για το Cybertruck, το οποίο έχει προγραμματιστεί να εισέλθει στην παραγωγή το 2021, με το κορυφαίο μοντέλο να ακολουθεί το επόμενο έτος.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο