AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Faurecia Michelin Hydrogen Company: Εξέλιξη και παραγωγή κυψελών καυσίμου

faurecia-michelin-hydrogen-company-exelixi-kai-paragogi-kypselon-kafsimou-493261

Στη Γαλλία δημιουργείται μία νέα εταιρεία, που θα είναι υπεύθυνη για την κατασκευή και τη διανομή κυψελών καυσίμου. Γι’ αυτόν το λόγο, η Faurecia και η Michelin ίδρυσαν μία κοινοπραξία.

Η προμηθεύτρια εταιρεία αυτοκινητοβιομηχανιών ίδρυσε με την επίσης γαλλική εταιρεία παραγωγής ελαστικών Michelin μία κοινοπραξία για την εξέλιξη και την εμπορία συστημάτων κυψελών καυσίμου. Μάλιστα, η δεύτερη εταιρεία φέρνει στο νεοϊδρυθέν σχήμα και τη θυγατρική της, Symbio, που ιδρύθηκε το 2010. Η Symbio θα παρέχει την τεχνολογία των κυψελών καυσίμου για μία μικρή σειρά οχημάτων, που βασίζονται στο ηλεκτροκίνητο Renault Kangoo.

Επένδυση ύψους 140 εκατ. ευρώ

Η Faurecia Michelin Hydrogen Company, όπως είναι το όνομα της νέας εταιρείας, έχει σκοπό να γίνει ένας «παγκοσμίως ηγετικός προμηθευτής στον τομέα της υδρογονοκίνησης». Κύριο αντικείμενο των δραστηριοτήτων θα είναι πάνω απ’ όλα οι κυψέλες καυσίμων για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα και για βαριά φορτηγά. Για την εξέλιξη και τη δημιουργία της μονάδας παραγωγής λέγεται ότι θα ρεύσουν 140 εκατ. ευρώ. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας αναμένουν μεγάλη ζήτηση στην Ευρώπη, στις Η.Π.Α. και στην Κίνα.

Η Faurecia Michelin Hydrogen Company έχει στόχο έως το 2030 να πιάσει ένα μερίδιο της τάξης του 25%, αλλά και τζίρο 1,5 δισ. ευρώ. Έως τότε οι Γάλλοι αναμένουν ανάπτυξη της αγοράς της τάξης των 2 εκατ. ΙΧ και 350.000 φορτηγών με κυψέλες καυσίμου.

Με αυτήν τη νέα κοινοπραξία προκύπτει ένας πιθανός ανταγωνιστής για τη Hyundai. Από την πλευρά τους, οι Κορεάτες έχουν, επίσης, ανακοινώσει ότι θα παραδίδουν κινητήρες κυψελών καυσίμου για αυτοκίνητα του είδους σε ανταγωνιστές.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο