AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Το Abt Audi RS4 Avant είναι και περιπολικό!

to-abt-audi-rs4-avant-einai-kai-peripoliko-495791

Έως και 530 ίππους αποδίδει ο κινητήρας του Audi RS4 Avant, που έχει υποστεί την… περιποίηση της Abt Sportsline. Με αυτό το αυτοκίνητο θα ενισχυθεί και η αστυνομία στο πλαίσιο της καμπάνιας “Tune it! Safe!” της ένωσης των Γερμανών βελτιωτών αυτοκινήτων.

Η καμπάνια “Tune it! Safe!” υπάρχει στη Γερμανία ήδη από το 2005. Με αυτήν, η ένωση των Γερμανών βελτιωτών αυτοκινήτων έχει στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για επεμβάσεις σχετικά με το ότι οι όποιες αλλαγές υφίσταται το αυτοκίνητό μας, προκειμένου να έχει πιο ισχυρό κινητήρα και πιο σπορτίφ οδική συμπεριφορά, πρέπει να γίνονται με βασικότερο στόχο την ασφάλεια. Για το συγκεκριμένο σκοπό κατασκευάζονται κάθε χρόνο σπορτίφ εκδόσεις, οι οποίες, αφού εκτεθούν, καταλήγουν στην υπηρεσία της αστυνομίας. Βέβαια, ένα station wagon δεν είχε εκπροσωπήσει ποτέ ξανά την ομάδα των αυτοκινήτων του Tune it! Safe! Τουλάχιστον έως σήμερα…

80 ίπποι και 90 Nm επιπλέον

Για την τρέχουσα χρονιά ήταν σειρά του γνωστού βελτιωτικού οίκου Abt Sportsline να ετοιμάσει ένα αυτοκίνητο για την καμπάνια Tune it! Safe! Ο biturbo V6 βενζινοκινητήρας του Audi RS4-R τους, χωρητικότητας 2,9 λίτρων, είναι ισχύος 530 ίππων και έχει μέγιστη ροπή 690 Nm. Έτσι, προκύπτουν και οι παρακάτω εξαιρετικές επιδόσεις: 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτ. και τελική ταχύτητα 280 χλμ./ώρα. Στην εργοστασιακή εκδοχή του το RS4 έχει στη διάθεσή του 450 ίππους, 600 Nm μέγιστης ροπής, επιταχύνει σε 4,1 δευτ. από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα και φτάνει το ανώτερο έως τα 250 χλμ./ώρα.

Η βελτίωση της ισχύος και της μέγιστης ροπής του κινητήρα προήλθε, πέρα από τις επεμβάσεις στην ηλεκτρονική διαχείριση (Abt PowerS), από την τοποθέτηση ενός πρόσθετου ψυγείου νερού και τεσσάρων νέων τελικών της εξάτμισης από carbon, διαμέτρου 102 χιλιοστών. Από πλευράς αεροδυναμικής, το RS4 φέρει επιπλέον ένα μπροστινό spoiler, πλευρικές εισαγωγές και εξαγωγές αέρα, ένα αεροδυναμικό βοήθημα στην πίσω ποδιά, ένα νέο πίσω spoiler και πολλά λογότυπα διάφορων χορηγών.

Ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά της Hankook

Η Abt Sportsline εμπιστεύτηκε για την ανάρτηση του RS4-R αμορτισέρ αέρα και σπορ αντιστρεπτικές. Πάντως, αν ο ιδιοκτήτης επιθυμεί κάποια διαφοροποίηση, μπορεί να επιλέξει την αερανάρτηση V3, η οποία επιτρέπει επίσης το ρυθμιζόμενου ύψους χαμήλωμα μεταξύ 10 και 40 χιλιοστών. Οι μαύρες ζάντες των 20 ιντσών περιβάλλονται από ελαστικά της Hankook, για την ακρίβεια, των Ventus S1 evo 3 Ultra-High-Performance, διαστάσεων 275/30 ZR20!

Στο εσωτερικό του το Tune it! Safe! RS4-R είναι εξοπλισμένα με σπορ καθίσματα, που έχουν επένδυση από έναν όμορφο συνδυασμό δέρματος και alcantara. Το ταμπλό και η κεντρική κονσόλα έχουν επένδυση, που οπτικά παραπέμπει σε carbon, υλικό που χρησιμοποίησε η Abt και για τον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο