AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Ανακλήσεις λόγω αερόσακων: 1,4 εκατ. αυτοκίνητα ανακλήθηκαν εξαιτίας των προϊόντων της Takata

anakliseis-logo-aerosakon-14-ekat-aftokinita-anaklithikan-exaitias-ton-proionton-tis-takata-497950

Εκ νέου έπρεπε στις Η.Π.Α. να ανακληθούν πολλά αυτοκίνητα εξαιτίας προβληματικών γεννητριών αέρος. Η εν λόγω δράση αφορά σε πάρα πολλά μοντέλα.

Η ιαπωνική εταιρεία Takata, που ειδικεύεται στην κατασκευή αερόσακων, αποδεικνύεται εδώ και πολύ καιρό αφερέγγυα, ανήκει στον αμερικανο-κινεζικό προμηθευτή ανταλλακτικών αυτοκινήτων KSS. Έτσι, αυξάνονται όλο και περισσότερο τα δημοσιεύματα και οι ειδήσεις, σχετικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα, που έχει οδηγήσει στην αστοχία των αερόσακων: Όλα οφείλονται στις ελαττωματικές γεννήτριες αέρα στα συστήματα των αερόσακων, τα οποίο απορροφούν υγρασία. Η προβληματική λειτουργία τους έχει ως συνέπεια είτε το φούσκωμα του αερόσακου με χαμηλή πίεση είτε την έκρηξη της γεννήτριας και τη διασπορά μικρών μεταλλικών μερών στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Πέντε κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν μέχρι στιγμής επηρεαστεί

Εξαιτίας της δυσλειτουργίας των αερόσακων έπρεπε στις Η.Π.Α. να ανακληθούν 1,4 εκατ. αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία συγκοινωνιών NHTSA, για αυτοκίνητα διαφόρων κατασκευαστών, παραγωγής από το 1995 έως το 2000. Το πρόβλημα αφορά σε προϊόντα των εταιρειών Audi, BMW, Honda, Mitsubishi και Toyota. Όλα αυτά τα αυτοκίνητα, λοιπόν, καλούνται να επισκεφθούν από τις 24 Ιανουαρίου 2020 τα συνεργεία. Αφορμή λέγεται πως είναι ένα περιστατικό, στο οποίο ο οδηγός μιας BMW σκοτώθηκε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας NHTSA η ανάκληση, που σχετίζεται με προϊόντα της Takata, μόνο στις Η.Π.Α., αφορούν σε περίπου 57,4 εκατ. αερόσακους, οι οποίοι βρίσκονται σε 43 εκατ. αυτοκίνητα 19 κατασκευαστών.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο