AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Porsche Macan GTS: Έντονα σπορτίφ σχεδιασμένη

porsche-macan-gts-entona-sportif-schediasmeni-502003

Η Porsche Macan GTS, που μόλις παρουσιάστηκε, δεν είναι η πιο ισχυρή Macan, αλλά αυτή με την ιδιαίτερα σπορτίφ εμφάνιση και οδική συμπεριφορά.

Μόλις πρόσφατα παρουσίασε η Porsche τη Macan Turbo, τη νέα κορυφαία έκδοση της σειράς. Για να καταλάβει αυτή η έκδοση τη συγκεκριμένη θέση, εφοδιάστηκε με έναν πανίσχυρο biturbo V6 κινητήρα, 2,9 λίτρων, ισχύος 440 ίππων και μέγιστης ροπής 550 Nm, ο οποίος είναι σε θέση να την επιταχύνει το ανώτερο έως τα 270 χλμ./ώρα. Γι’ αυτήν η τιμή στη Γερμανία είναι τουλάχιστον 91.922 ευρώ!

380 ίπποι για έως και 261 χλμ./ώρα

Ωστόσο, η πρόσφατα παρουσιασθείσα Macan GTS, που στην ιεραρχία του μοντέλου θα πάρει τη θέση No 2, θα είναι σαφώς πιο προσιτή. Το “Gran Turismo Sport”, λοιπόν, (αυτό σημαίνει το αρκτικόλεξο “GTS”) μπορεί άμεσα να παραγγελθεί στη Γερμανία και η τιμή της ξεκινά από τα 77.880 ευρώ. Ο -γνωστός- biturbo V6 των 2,9 λίτρων αποδίδει στην GTS 380 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 520 Nm. Με το προαιρετικό «πακέτο» Sports Chrono και σε συνδυασμό με το εκ νέου ρυθμισμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση είναι ζήτημα μόλις 4,7 δευτερολέπτων και η τελική ταχύτητα φτάνει στα 261 χλμ./ώρα.

Στα… καλούδια της GTS ανήκουν η χαμηλότερη κατά 15 χιλιοστά PASM-ανάρτηση. Εφόσον, δε, επιλέξει ο ιδιοκτήτης της την προαιρετική αερανάρτηση, το αμάξωμα μπορεί να χαμηλώσει κατά επιπλέον 10 χιλιοστά. Πίσω από τις τεράστιες RS Spyder ζάντες ελαφρού κράματος «κρύβεται» το σύστημα πέδησης με δισκόφρενα 360 εκατοστών εμπρός και 330 εκατοστών πίσω, καθώς και κόκκινες δαγκάνες. Προαιρετικά, η Porsche διαθέτει στους ενδιαφερόμενους και το σύστημα πέδησης PSCB ή κεραμικά δισκόφρενα.

Μαύρα πρόσθετα του αμαξώματος

Η Macan GTS έχει αναβαθμιστεί και σε εμφανισιακό επίπεδο. Το standard «sport design-πακέτο» με τις νέες ποδιές εμπρός και πίσω, αλλά και τα εντυπωσιακά μαρσπιέ της δίνουν μία ανεξάρτητη εικόνα. Η μπροστινή ποδιά και ένα μέρος της πρόσοψης κοσμούνται από πρόσθετα, μαύρου χρώματος. Επίσης, οι προβολείς LED και τα πίσω φώτα είναι LED. Επιπρόσθετα, και τα διάφορα τελειώματα έχουν διατηρηθεί σε μαύρο χρώμα, ενώ ο αεροδυναμικός διαχύτης και τα τελικά της standard σπορ εξάτμισης είναι επίσης σκουρόχρωμα. Το εσωτερικό της Macan GTS αναβαθμίζουν επιφάνειες από alcantara, ενώ ανάλογου ύφους είναι το σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και τα σπορ καθίσματα.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο