AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η VW αποχαιρετά το Beetle με ένα συγκινητικό video

i-vw-apochaireta-to-beetle-me-ena-sygkinitiko-video-510156

Η παραγωγή του Beetle ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2019. Ένα εγκάρδιο video τραβά την τελική γραμμή κάτω από την ιστορία του θρυλικού μοντέλου.

Η VW επέδειξε ήδη το 2018, στο πλαίσιο του L.A. auto show, τη final edition (την τελική έκδοση) του Beetle, ως cabrio. Προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε, τον Ιούλιο του 2019, βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της Puebla στο Μεξικό το τελευταίο Beetle. Με αυτό το αυτοκίνητο τελείωσε, σύμφωνα και με ανακοινώσεις της ίδιας της VW, η 70χρονη ιστορία αυτού του μοντέλου, και τα κεντρικά γραφεία του Wolfsburg της Γερμανίας, γιόρτασαν το γεγονός με την παραγωγή ενός ωραίου video. Το θέαμα είναι όντως συγκινητικό, καθώς συνδέει το Beetle με την ιστορία, αλλά δίνει επίσης και μια πρόγευση για ό,τι ακολουθεί στο μέλλον.

Ήδη με τη μουσική της ταινίας χτυπάει η VW τις ευαίσθητες χορδές των θεατών της, αφού έχει επιλέξει το “Let it be” των Beatles. Αυτό το τραγούδι έχει συντεθεί από τον Paul McCartney πριν από 50 χρόνια. Το video, που ονομάζεται “the last mile”, αποτελεί μία πνευματώδη νύξη για την τρέχουσα συζήτηση περί «τελευταίου μιλίου», δηλαδή για τα τελευταία μέτρα πριν από έναν οριστικό τερματισμό. Ταυτόχρονα, βέβαια, πρόκειται και για μία ιδιαίτερη νύξη, που είναι σχετική με τις εναλλακτικές λύσεις στον τομέα της αυτοκίνησης.

Από χίπις σε σκεπτικό παππού

Η VW δεν προβάλλει στο θεατή τις ρίζες του Beetle, ως «προσιτό αυτοκίνητο του λαού», ειδικά από τη στιγμή, που αυτό το video ήταν ένα αποτέλεσμα, το οποίο απευθύνεται περισσότερο στο αμερικανικό κοινό. Έτσι, βλέπουμε απλώς ένα στρογγυλού σχήματος όχημα, που αποτελεί μέλος μιας οικογένειας για πολλές γενιές. Ένα νεαρό αγόρι βρίσκεται στο Beetle με τους γονείς του, μαθαίνει την οδήγηση με τον πατέρα του, αρχικά ως συνοδηγός του και, στη συνέχεια, οδηγεί μόνο του, για να φτάσουμε στον Αύγουστο του 1969, όπου, ως χίπις, επισκέπτεται το festival του Woodstock, το οποίο δε διεξάγεται στο Woodstock, αλλά σε μία μικρή γερμανική πόλη, το Bethel.

Έγκυος γυναίκα, παιδί, παππούς -τα πάντα με το Beetle- και μαζί ταυτόχρονα… “let it be”. Στη συνέχεια ακολουθεί για λίγο η νυχτερινή κοιλάδα των μνημείων (Monument Valley) στις Η.Π.Α. και, μετά, άνθρωποι που συγκεντρώνονται, για να αποχαιρετήσουν το Σκαραβαίο. Μάλιστα, στο σύνολο των χαρακτήρων των κινούμενων σχεδίων εμφανίζονται διασημότητες, όπως ο Andy Warhol ή ο Kevin Bacon.

Το Beetle σηκώνεται στον αέρα, μετατρέπεται σε έναν πραγματικό σκαραβαίο και γίνεται ένα με τη σελήνη. Ο δορυφόρος της Γης μεταμορφώνεται στο λογότυπο της VW, που κυριαρχεί πλέον στην πρόσοψη του νέου VW ID. Θα έλεγε κανείς ότι αυτή η μετάβαση είναι κάπως… κιτς, αλλά έτσι μας δείχνει η VW την ακολουθία των γεγονότων σε ό,τι αφορά τους διαδόχους του Σκαραβαίου, το New Beetle (1997 έως 2005) και το Beetle (2011 έως 2019). Ο τελευταίος «αυθεντικός» Σκαραβαίος (κάτω) βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του Μεξικού το 2003 και εντωμεταξύ άρχισε σιγά-σιγά να χάνεται από τους δρόμους της υφηλίου…

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο