AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Το Shelby GT500 EXP Little Red θεωρείτο μέχρι πρόσφατα νεκρό

to-shelby-gt500-exp-little-red-theoreito-mechri-prosfata-nekro-514919

Το αμερικανικό coupe, έπειτα από μακροχρόνια έρευνα, επιτέλους ανακαλύφθηκε και ανακαινίστηκε τέλεια! Μάλιστα, επανενώθηκε με ακόμα ένα θρυλικό πρωτότυπο GT500, ενώ τα δύο τους είναι τα μοναδικά Shelby Mustang με sedan αμάξωμα.

Η Shelby Mustang GT500 EXP του 1967 ήταν ένας μύθος. Μάλιστα, ακόμα και οι ίδιοι οι ειδικοί των αμερικανικών παλιών μοντέλων δεν ήταν σίγουροι αν το πρωτότυπο αυτοκίνητο, που ονομαζόταν -χαϊδευτικά- “Little Red”, υφίσταται ακόμη. Στην πράξη, το αυτοκίνητο βρισκόταν για μισή… αιωνιότητα ξεχασμένο σε μια ερημιά του βόρειου Texas και σκούριαζε ασταμάτητα. Μέχρι που φτάσαμε στην 3η Μαρτίου του 2018, ημερομηνία, που εντοπίστηκε από τον Craig Jackson και σώθηκε.

Πάνω από δύο δεκαετίες σε ένα χωράφι

Ο τελευταίος ιδιοκτήτης του οδήγησε το πρωτότυπο Mustang μόνο για λίγους μήνες. Γιατί τότε υπήρξαν προβλήματα υπερθέρμανσης του κινητήρα. Το ψυγείο και διάφορα άλλα μέρη είχαν αφαιρεθεί, ενώ το αυτοκίνητο είχε επίσης κλαπεί από το γκαράζ του κατόχου του. Έτσι, αυτός έψαχνε αφορμή να το μετακινήσει από το γκαράζ και να το οδηγήσει -μάταια- σε ένα χωράφι και να το αφήσει, τελικά, εκεί για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Όταν η Little Red Mustang ξαναβρέθηκε, ήταν σε μία -τουλάχιστον- αξιολύπητη κατάσταση. Η βαφή είχε ξεθωριάσει, σκουριά υπήρχε παντού, οι αναρτήσεις κρέμονταν, το μπροστινό μέρος… έλειπε και ο big block κινητήρας με τον Kompressor της Paxton δεν μπορούσε πια να φανεί.

Επιτέλους, ξανά μαζί με τον πράσινο… αδερφό

Το Shelby GT500 little red βρέθηκε σε τέλεια κατάσταση στη δημοπρασία της Barrett-Jackson στο Scottsdale της Arizona, όπου συνάντησε το… αδερφάκι του, το πράσινο Shelby GT500, που έχει μείνει γνωστό ως “green hornet”. Είναι εντυπωσιακό πως ο αρχικός κινητήρας των 6,4 λίτρων αντικαταστάθηκε από ένα V8 7,0(!) λίτρων. Το πράσινο Shelby GT500 είχε βρεθεί ξανά σε δημοπρασία ο 2013, αλλά δεν κατάφερε να συγκινήσει τους συμμετέχοντες, αφού δεν ξεπεράστηκε η αρχική, ελάχιστη τιμή των 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο