AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Ambivalent RD Prius PHV Concept: Το πιο ελκυστικό Prius στον κόσμο

ambivalent-rd-prius-phv-concept-to-pio-elkystiko-prius-ston-kosmo-514941

Το Ambivalent RD Prius PHV Concept είναι το πρώτο αποτέλεσμα της συνεργασίας του βελτιωτικού οίκου “Modellista” και της TRD (Toyota Racing Development). Το πρωτότυπο μοντέλο κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο δύο stand εταιρειών ενώθηκαν σε ένα εξαιτίας της παρουσίας ενός πολύ όμορφου μοντέλου, που εξελίχθηκε από δύο εταιρείες, τη Modellista και την TRD. Το αυτοκίνητο είναι το Ambivalent RD Prius PHV Concept.

Το λευκό αυτοκίνητο βασίζεται στο Toyota Prius plug-in-hybrid ή στο Prius Prime, καθώς με αυτό το όνομα πωλείται σε κάποιες αγορές. Τι σημαίνει, όμως, “ambivalent”; Τα λεξικά απαντούν «αντιμαχόμενος» και «αμφιλεγόμενος». Καθόλου τυχαία η επιλογή αυτού του ονόματος, με δεδομένο ότι το Prius αποτέλεσε την αρχή του εξηλεκτρισμού των -πιο σύγχρονων- αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, δηλαδή της αυτοκίνησης με έναν πιο φιλικό απέναντι στο περιβάλλον χαρακτήρα. Ωστόσο, από την άλλη, το αυτοκίνητο βρίσκεται στο Σαλόνι του Τόκιο μέσα σε μία φουτουριστική ενδυμασία, με πίσω αεροδυναμικό διαχύτη και μπροστινή ποδιά, που χαμηλώνει κατά σχεδόν 10 εκατοστά.

Ένας χαμογελαστός transformer

Πάντως, σε εμάς αρέσει πολύ, που το Prius διατήρησε την πεπλατυσμένη εξωτερική μορφή του. Από τα επιπλέον στοιχεία ξεχωρίζουμε το τέταρτο φως “stop”, που λάμπει μέσα από τα μέρη του αεροδυναμικού διαχύτη και εκτείνεται περίπου 20 εκατοστά κάτω από το άκρο του αμαξώματος. Σε γενικότερο πλαίσιο, το πίσω μέρος αυτού του Prius παραπέμπει περισσότερο σε ένα χαμογελαστό transformer παρά σε ένα αυτοκίνητο.

Εκτός από τα έξι λεπτά φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος του Prius, το πρωτότυπο μοντέλο εκπλήσσει επίσης με τις λεπτές ακτίνες των ζαντών και στις LED δέσμες φωτών πάνω σε αυτές. Τέλος, όμορφη είναι και η πρόσοψη του ιαπωνικού αυτοκινήτου, όπου επίσης προβάλλονται διάφορα ενδιαφέροντα φωτιστικά σχήματα.

Το βέβαιο είναι πως με το Ambivalent RD Prius PHV Concept οι Ιάπωνες δείχνουν πως και τα plug-in-υβριδικά μοντέλα μπορούν να είναι διασκεδαστικά. Τους καλούμε να συνεχίσουν στο ίδιο μήκος κύματος!

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο