AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Νέα Γενιά Mitsubishi Space Star

nea-genia-mitsubishi-space-star-516471

Έξι χρόνια μετά το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του – και με 653.065 πωλήσεις σε 90+ χώρες σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 205.264 στην Ευρώπη – το αποδοτικό Space Star της Mitsubishi ανανεώνεται αισθητικά και λειτουργικά, ώστε να αποτελέσει μία λογική εναλλακτική πρόταση για τους Ευρωπαίους πελάτες, συνδυάζοντας Ιαπωνική αξιοπιστία και νέα χαρακτηριστικά ADAS.

Μετά το λανσάρισμά του στην Bangkok Motor Expo στις 28 Νοεμβρίου, 2019, το 2020 Space Star κάνει την Ευρωπαϊκή πρεμιέρα του στις Εκθέσεις Αυτοκινήτου των Βρυξελλών και της Βιέννης τον Ιανουάριο 2020, πριν το λανσάρισμά του στην αγορά των ΜΜΕ33.

Το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2019, το Space Star ήταν best seller της MMC στην Ευρώπη (περιοχή MME) με 33.630 πωλήσεις, δηλ. το 22,8% του συνολικού όγκου της MME.

Global Small

Προϊόν εξέλιξης του φιλόδοξου project “Global Small” που ξεκίνησε από την MMC το 2009, το Space Star είναι μοναδικό, με την έννοια ότι προορίζεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις ενός συγκεκριμένου target group σε όλο τον κόσμο.

Όπου κι αν βρίσκονται, σε ανεπτυγμένες ή αναπτυσσόμενες αγορές, οι πελάτες αυτοί επιζητούν τον ίδιο συνδυασμό ευρυχωρίας, απόδοσης καυσίμου / μειωμένων ρύπων και μέτριου λειτουργικού κόστους, χωρίς τους προφανείς μηχανολογικούς περιορισμούς των λεγόμενων προϊόντων ‘χαμηλού κόστους’.

Προκειμένου να πετύχει το στόχο της, η MMC ξεκίνησε το “Global Small”, ένα τεράστιο project που χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής (προηγμένη αεροδυναμική, ευφυή μείωση βάρους, λογική διάταξη χώρων, πολύ αποδοτικούς κινητήρες, …) για την αντιμετώπιση τέτοιων παγκόσμιων θεμάτων σε συνδυασμό με νέες εγκαταστάσεις παραγωγής.

Το “Global Small” Project περιλάμβανε μία νέα αρχιτεκτονική μικρού οχήματος, δύο διαφορετικά οχήματα (το 5-θυρο Space Star hatchback και το 4-θυρο Attrage sedan), μία νέα οικογένεια κινητήρων, καθώς και ένα νέο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη (το τρίτο της MMC στη χώρα, στο οποίο αργότερα προστέθηκε και ένα ακόμα στις Φιλιππίνες).

Από το Μάρτιο του 2012 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, οι πωλήσεις του Space Star έχουν φτάσει τις 653.065 μονάδες (από τις συνολικές Global Small πωλήσεις των 932.301 αυτοκινήτων).

Το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2019, πωλήθηκαν 33.630 Space Stars στην Ευρώπη (+7%) – Οι Πέντε Μεγαλύτερες Αγορές: Γερμανία (17.925 μονάδες ή 53% επί του συνόλου της MME), Ιταλία (3.473 μονάδες), Γαλλία (2.662 μονάδες), Ολλανδία (2.416 μονάδες) και Αυστρία (1.407 μονάδες).

Η Γεωμετρία του Cool

Διατηρώντας τις αρετές του Space Star – μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης / εκπομπών CO2, ευρυχωρία εσωτερικού με μικρό εξωτερικό αποτύπωμα (μικρές εξωτερικές διαστάσεις) καθώς και μέτριο λειτουργικό κόστος, η MMC έλαβε προσεκτικά υπόψη της τη γνώμη της αγοράς.

Βασισμένη στην επιτυχία της πλήρως ανανεωμένης έκδοσης του MY16 (+ 12% μεταξύ CY16 και CY17 και στη συνέχεια + 15% μεταξύ CY17 και CY18 στην Ευρώπη) στην οποία συνετέλεσε κυρίως η πιο φρέσκια σχεδίαση, η Mitsubishi Motors αποφάσισε να συνεχίσει την ανανέωση, αυτή τη φορά με την υιοθέτηση της οπτικής της ταυτότητας Dynamic Shield.

Έχοντας λανσαριστεί για πρώτη φορά σε πρωτότυπη μορφή το 2014, η ταυτότητα “Dynamic Shield” χρησιμοποιείται από τότε σε όλα τα μοντέλα MMC, είτε πρόκειται για επιβατικά, kei-cars, SUV, MPV ή pick-up με εντυπωσιακά αποτελέσματα, αποδεικνύοντας στην πράξη την αξία και την ευελιξία της.

Ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία που αναπτύχθηκε για τα MY20 ASX και MY20 L200, ολόκληρο το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου μπροστά από το παρμπρίζ (καπό, φτερά, προφυλακτήρας, μάσκα, σύστημα φωτισμού – LED ανάλογα με την αγορά και το μοντέλο) έχει ανασχεδιαστεί πλήρως με την φυσιογνωμία Dynamic Shield να αποτυπώνει μία αίσθηση κίνησης, προστασίας και ποιότητας κατασκευής.

Αντιπροσωπεύοντας μία σημαντική προσπάθεια σε επίπεδο επένδυσης και παραγωγής, αυτό το ολοκληρωμένο face-lift μεταμορφώνει το Space Star σε ένα κομψό και γεμάτο αυτοπεποίθηση μικρό αυτοκίνητο με πιο δυναμικό στήσιμο, που όμως διατηρεί τις ευέλικτες διαστάσεις του (μόνο 5 cm προστέθηκαν στο συνολικό μήκος των 3.845 mm)

Στο πίσω τμήμα, ένας νέος, φαρδύτερος, πιο ανάγλυφος προφυλακτήρας δείχνει το αυτοκίνητο χαμηλότερο και φαρδύτερο με μία νέα αίσθηση αναλογιών που αναδεικνύεται από τη νέα σχεδίαση των πίσω φώτων (LED) σχήματος L. Η συνολική εντύπωση επιτείνεται από τη μεγάλη αεροτομή οροφής με ενσωματωμένο, φως στοπ, ψηλά τοποθετημένο, που συμβάλλει επίσης στην έξοχη αεροδυναμική (Cd: 0.27).

Πιο δυναμικό οπτικά, το 2020 Space Star ‘πατά’ σε πιο περίτεχνες ζάντες αλουμινίου 15” με νέες φαρδιές ακτίνες και κατεργασία με μηχανική κοπή (machine cut) που προάγουν τη νέα αίσθηση δυναμισμού, γεμίζοντας τους θόλους των τροχών καλύτερα από ποτέ.

Αυτή η πιο λαμπερή (ζωηρή, χαρούμενη, ευφυής) νέα προσωπικότητα αναδεικνύεται με δύο νέα χρώματα: Sand Yellow metallic και White Diamond.

Στο δεύτερο χρησιμοποιείται η νέα και εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία πολλαπλών στρωμάτων / υλικών που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στο Eclipse Cross (σε κόκκινο) το 2017 και, στη συνέχεια, στο L200 (σε λευκό) το 2019.

Συνδεσιμότητα

Για το 2020, το Space Star εφοδιάζεται με το σύστημα Smartphone-linked Display Audio (SDA) της MMC. Διαθέσιμο σε 16 διαφορετικές γλώσσες, προσφέρει τις ίδιες λειτουργίες που συναντάμε στα μεγαλύτερα μοντέλα MMC (πλοήγηση, τηλέφωνο, μουσική,…) με πρόσβαση μέσω μιας μεγάλης οθόνης αφής WVGA 7” και δυνατότητες USB (video & μουσική), λειτουργία DAB και την ασφάλεια μιας κάμερας οπισθοπορείας.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο