AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Alfa Romeo Giulia GTA: Ελαφρύτερη και ισχυρότερη

alfa-romeo-giulia-gta-elafryteri-kai-ischyroteri-518501

Στο πλαίσιο του αναμενόμενου ιωβηλαίου της μάρκας κυκλοφορούν φήμες, πως η Alfa Romeo, που θα συμπληρώσει 110 χρόνια ζωής, θα το γιορτάσει με μία GTA έκδοση της Giulia.

Ακόμα κι αν ο ίδιος ο κατασκευαστής δεν επιθυμεί να σχολιάζει υποθετικά σενάρια, μια έκδοση GTA της Giulia δεν είναι διόλου απίθανη. Με αφορμή τους εορτασμούς του ιωβηλαίου των 110 ετών της Alfa Romeo, που θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι στο Μιλάνο, θα μπορούσε όντως να προκύψει μία περιορισμένης παραγωγής ειδική έκδοση της σπορ λιμουζίνας Giulia, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να φέρει τα αρχικά “GTA”.

110 ίπποι επιπλέον ισχύος

GTA σημαίνει Gran Turismo Allegerita, δηλαδή ένα σπορτίφ αυτοκίνητο χαμηλού βάρους. Προς το παρόν ο λόγος γίνεται για μια μείωση του βάρους της τάξεως των περίπου 20 κιλών, η οποία θα γίνει με τη χρήση ανθρακονημάτων. Σε ό,τι αφορά την ισχύ του κινητήρα, αυτή μόνο δε θα μειωθεί, αφού οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως αυτή θα φτάσει τους 620 ίππους! Σκεφθείτε ότι το σύγχρονο πιο ισχυρό μοντέλο της Giulia είναι η QV, που εφοδιάζεται με έναν biturbo V6, 2,9 λίτρων, ισχύος 510 ίππων, ο οποίος εξελίχθηκε από τη Ferrari.

Για περαιτέρω λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα το κιβώτιο ταχυτήτων ή πόσο θα αλλάξει η ρύθμιση της ανάρτησης, δεν έχουν κυκλοφοήσει ούτε φήμες. Ωστόσο, δεν είναι μυστικό ότι και στην Alfa Romeo κυκλοφορούν καλοί πληροφοριοδότες. Ακόμα, λοιπόν, κι αν η Giulia GTA δεν κυκλοφορήσει ευρέως, η -έστω- περιορισμένη παραγωγή της είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλει στη βελτίωση του αριθμού των πωλήσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στο 2019 πουλήθηκαν μόλις 1.172 Giulia…

Βέβαια, το θέμα με ένα αυτοκίνητο, όπως η Alfa Romeo Giulia, είναι το εξής: Ο καθένας μας θα ήθελε να το αποκτήσει, αλλά λίγοι καταλήγουν να υπογράψουν στη συνέχεια το συμβόλαιο αγοράς. Ίσως η extra συναισθηματική ώθηση, που παρέχει ένα μοντέλο “GTA”, να βοηθήσει την κατάσταση.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο