AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Drift στα χιόνια: Χειμερινές “ακαδημίες” οδήγησης

drift-sta-chionia-cheimerines-akadimies-odigisis-519075

Παρά τα «τερτίπια» του καιρού, ο χειμώνας έχει φτάσει για τα καλά και πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες διοργανώνουν εκδηλώσεις χειμερινής οδήγησης σε χιονοσκεπείς περιοχές, ορεινές διαδρομές και παγωμένες λίμνες της Ευρώπης.

Όλα τα παρακάτω προγράμματα περιλαμβάνουν αξέχαστες εμπειρίες οδήγησης σε μέρη απαράμιλλης ομορφιάς και, βεβαίως, άφθονη πλαγιολίσθηση στο χιόνι. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις επίσημες αντιπροσωπείες ή να επισκεφθούν τις ειδικές ιστοσελίδες για να κλείσουν την θέση τους, ενώ το μόνο που απαιτείται για την συμμετοχή είναι η κατοχή διεθνούς διπλώματος οδήγησης.

Mercedes-AMG Winter Sporting

Στην νότια Σουηδία -και πιο συγκεκριμένα στο Arjeplog- υπάρχει το πλήρως εξοπλισμένο ξενοδοχείο 29 δωματίων «AMG Lodge». Δίπλα σε αυτό, σε μία παγωμένη λίμνη, έχουν χαραχθεί ειδικά διαμορφωμένες πίστες, αντίγραφα διάσημων αυτοκινητοδρομίων που υπάρχουν ανά τον κόσμο. Διατίθενται τεράστια ποικιλία προγραμμάτων οδήγησης με διαφορετική διάρκεια, αλλά και επιλογές για νέους, για γυναίκες, για drift, για οικογένειες, για «αδρεναλίνη» (που περιλαμβάνει διαδρομές με snowmobile) ή και για οδήγηση σε συνδυασμό με … golf. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν τα AMG A45s, C63s, GTs και GT63s, ενώ οι τιμές για τα προγράμματα ξεκινούν από 3.200€ για ένα entry-level διήμερο και φτάνουν μέχρι και τις 9.850€ για το “Pro Week”.

https://amg-experiences.com/

BMW M Winter Experience

Το ΒΜW M Winter Experience περιλαμβάνει τα προγράμματα Snow Experience, Drift Experience και Ice Training που πραγματοποιούνται στο Sölden και το Pitztal της Αυστρίας ή στις παγωμένες λίμνες στο Arjeplog της Σουηδίας. Το αυτοκίνητο του event, η BMW M4 Competition, εφοδιάζεται με ειδικά λάστιχα που (όπως και στους αντίστοιχούς αγώνες ράλι) φέρουν καρφιά. Εκτός του M-Division, υπάρχουν και τα προγράμματα BMW Snow Training, στα οποία οι συμμετέχοντες οδηγούν μοντέλα από όλες τις σειρές τις εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων πολλών «Μ» καθώς και του νέου Μ8 Competition Coupe. Η BMW προσφέρει τις πιο προσιτές τιμές για τις εκδηλώσεις της, οι οποίες ξεκινούν από 475€ για ένα μονοήμερο και φτάνουν μέχρι τις 4.090€ για την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

https://www.bmw-drivingexperience.com/

Jaguar Ice Academy

Σε μια από τις πολλές παγωμένες λίμνες της Σουηδίας, η Jaguar Ice Academy δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ζήσουν τη συγκίνηση της οδήγησης σε πάγο πίσω από το τιμόνι ολοκαίνουργιων μοντέλων, σε 4ήμερες ή 5ήμερες εκδηλώσεις. Όλος ο στόλος της Jaguar αλλά και της Land Rover είναι διαθέσιμος προς οδήγηση, ανάλογα με το event. Τα προγράμματα ξεκινούν από το Ice Drive, συνεχίζονται στο Ice Drive Advanced και στο καταλήγουν στο κορυφαίο Ice Drive SV Exclusive (στο οποίο χρησιμοποιούνται οι εκδόσεις SVR), ενώ το κόστος ξεκινά από 3.450€ και φτάνει μέχρι και τις 8.750€.

https://www.jaguar.gr/experience-jaguar-ice-drive-sweden

Porsche Ice Experience

Στο Porsche Driving Area στο Levi, νότια του Αρκτικού Κύκλου στη Φινλανδία, διοργανώνονται 4ήμερα και 5ήμερα event οδήγησης των κορυφαίων μοντέλων της εταιρίας σε πάγο και χιόνι. Οδηγώντας τις 911 GT3 και Cayman GT4 Cup, αλλά και τη νέα ηλεκτροκίνητη Taycan, οι οδηγοί μαθαίνουν να ελέγχουν το αυτοκίνητο σε δύσκολες καταστάσεις και υπό ακραίες συνθήκες. Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά προγράμματα, τα Ice Experience, Ice Force, Ice Force Pro και Ice Cup. Οι τιμές για τις εκδηλώσεις της Porsche ξεκινούν από 4.790€ και φτάνουν μέχρι τις 17.990€.

https://experience.porsche.com/en/ice

Lamborghini Esperienza Accademia

Κάθε χειμώνα από το 2012 και μετά, στις Ιταλικές Άλπεις και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Livigno, αντηχούν οι τρομεροί κινητήρες των Lamborghini που χρησιμοποιούνται στο Esperienza Accademia Neve. Το «σχολείο» της Lamborghini βάζει τους συμμετέχοντες πίσω από το τιμόνι των Aventador S, Aventador SVJ, Huracan Performante, Huracan EVO και φυσικά του Urus, για μία συναρπαστική εμπειρία οδήγησης σε ειδικές, χιονισμένες διαδρομές. Η τριήμερη εκδήλωση περιλαμβάνει διαμονή σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, γεύματα και αναμνηστικά δώρα. Το κόστος για τους οδηγούς είναι 7.500€, ενώ ο καθένας μπορεί να φέρει έναν «συνοδηγό», με επιπλέον κόστος 1.500€.

https://www.lamborghini.com/en-en/experience/esperienza-programs

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο