AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Κακό χαμπέρι για Ερντογάν: Η Volkswagen αναβάλλει εκ νέου την απόφασή της για κατασκευή εργοστασίου στην Τουρκία

kako-chaberi-gia-erntogan-i-volkswagen-anavallei-ek-neou-tin-apofasi-tis-gia-kataskevi-ergostasiou-stin-tourkia-608673

Ο όμιλος Volkswagen αναβάλλει ξανά την απόφασή του να κατασκευάσει εργοστάσιο στην Τουρκία, όπου θα κατασκευάζονται μοντέλα της VW και της Skoda. Σύμφωνα με το γερμανικό όμιλο, «χρόνος υπάρχει πολύς ακόμη και μπορούμε να λάβουμε την τελική απόφαση στα μέσα του έτους». Η Volkswagen είχε επιλέξει την Manisa, 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης, για την εν λόγω κατασκευή, κόστους 1,3 δισεκατ. ευρώ.

Η VW καθυστέρησε να πάρει την τελική απόφασή της για το εργοστάσιο, εξαιτίας της κριτικής, που ασκείται σε διεθνές επίπεδο στην Τουρκία λόγω των στρατιωτικών επεμβάσεών της στη Συρία, αν και το Δεκέμβριο είχε ανακοινώσει ότι θα αποφάσιζε οριστικά μέσα στο Φεβρουάριο.

Τσεχικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η Skoda ζήτησε από τους ιθύνοντες του ομίλου να της επιτραπεί η κατασκευή αυτοκινήτων της σε άλλα εργοστάσια του group. Μάλιστα, αυτή η επιθυμία των Τσέχων οφείλεται στις αυξημένες υποχρεώσεις τους για παραγωγή των νέων SUV τους, που παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση.

Η εκκίνηση της παραγωγής της τέταρτης γενιάς του Skoda Octavia, που γίνεται στο Mlada Boleslav της Τσεχίας, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα επιδεινώσει το φόρτο εργασίας, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Μία πιθανότητα είναι, πάντως, η μεταφορά της παραγωγής της Skoda επί τσεχικού εδάφους στη Bratislava της Σλοβακίας, όπου παράγεται ήδη το mini Skoda Citigo, ή στο εργοστάσιο της Audi στο Györ της Ουγγαρίας.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο