AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Αποκάλυψη για το νέο CUPRA Formentor

apokalypsi-gia-to-neo-cupra-formentor-523928

Το ισπανικό μοντέλο πήρε το όνομα του από το πιο όμορφο και άγριο ακρωτήριο στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες.

Σε αντίθεση με το σκληρό, τραχύ φινίρισμα ενός παραδοσιακού SUV, το CUPRA Formentor συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός οχήματος παντός εδάφους με τα συμπαγή στοιχεία ενός hatchback. Έχει μήκος 4,450 μ. και πλάτος 1,839 μ. Το ύψος του είναι 1.511 μ., παρέχοντας αξιοσημείωτο ύψος για όλους τους επιβάτες, το οποίο, σε συνδυασμό με το μεταξόνιο των 2.680 μ., προσφέρει σημαντική χωρητικότητα στους πίσω επιβάτες και χώρο αποσκευών 450 λίτρων.

Το αμάξωμα του CUPRA Formentor ταιριάζει με το υψηλής ποιότητας εσωτερικό του, το οποίο παρέχει αίσθηση νεωτερισμού και sportiness. Η πανοραμική οθόνη 12΄΄ με online λειτουργίες πλοήγησης αποτελεί πηγή λειτουργικότητας και συνδεσιμότητας στους επιβάτες. Η τεχνολογία βρίσκεται στο προσκήνιο μέσα στο αυτοκίνητο χάρη στην ενσωμάτωση του digital cockpit που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης ακριβώς μπροστά στον οδηγό.

Το CUPRA Formentor θα λανσαριστεί αρχικά με δύο κινητήρες υψηλών επιδόσεων. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ένας δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος TSI κινητήρας βενζίνης με συνολική ισχύ 310 ίππων και ροπή 400 Nm. Ο κινητήρας αυτός θα συνδυαστεί με τεχνολογία τετρακίνησης (4Drive).

Το CUPRA Formentor, ωστόσο, ενσωματώνει την υβριδική τεχνολογία plug-in υψηλής απόδοσης. Ο βενζινοκινητήρας 1.4 TSI 150 ίππων, συνδυάζεται με τον ηλεκτρικό κινητήρα 85 kW και με μία μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh. Στην πραγματικότητα, ο κινητήρας αυτός παρέχει συνολική ισχύ 245 ίππων και ροπή 400 Nm με ηλεκτρική αυτονομία περίπου 50 χλμ. Και οι δύο εκδόσεις κινητήρων συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG με διπλό συμπλέκτη.

Οι πωλήσεις του CUPRA Formentor θα ξεκινήσουν το τελευταίο τετράμηνο του 2020.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο