AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

F1 GP Ισπανίας: Βερστάπεν και Red Bull έγραψαν ιστορία

f1-gp-ispanias-verstapen-kai-red-bull-egrapsan-istoria-5350

Ο νεαρός Βερστάπεν έγραψε ιστορία στο Ισπανικό GP, καθώς έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία της F1 στο ντεμπούτο του με την Red Bull, όντας αλάθητος, υπό μέγιστη πίεση από τον Ραικόνεν στους τελευταίους γύρους, αφότου οι Mercedes τέθηκαν εκτός μάχης στην 4η στροφή, έπειτα από τη μεταξύ τους σύγκρουση.

Πρόκειται για τον πρώτο Ολλανδό νικητή της F1, κατακτώντας την πρώτη νίκη της Red Bull από το GP Βελγίου του 2014 (όπου οι δύο Mercedes είχαν συγκρουστεί μεταξύ τους και πάλι), στο ντεμπούτο του με την αυστριακή ομάδα και το 24ο προσωπικό του Grand Prix. Με αυτή τη νίκη, μάλλον εξαλείφθηκαν οι αμφιβολίες για ο αν θα μπορούσε να αξιοποιήσει, τόσο νωρίς στην καριέρα του την ευκαιρία της Red Bull. Εξίσου, η επιλογή του αγωνιστικού συμβούλου της Red Bull, Μάρκο, -που λαμβάνει τις αποφάσεις όσον αφορά την επιλογή οδηγών- δικαιώθηκε άμεσα.
Με τις Mercedes εκτός αγώνα, η μάχη για τη νίκη δόθηκε μεταξύ των Red Bull και των Ferrari. O Ρικιάρδο ήταν άλλος ένας οδηγός που αισθανόταν ότι θα έπρεπε να έχει νικήσει σήμερα -και αρκετά δικαιολογημένα. Οι δέκα πρώτοι στον αγώνα της Ισπανίας: Βερστάπεν (Red Bull), Ραικόνεν (Ferrari), Φέτελ (Ferrari), Ρικιάρδο (Red Bull), Μπότας (Williams), Σάινθ (Toro Rosso), Πέρεζ (Force India), Μάσα (Williams), Μπάτον (McLaren), Κβίατ (Toro Rosso).
Γιάννης Τσιρογιάννης
car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο