ECO CARS

Νέες λύσεις φόρτισης από την Ford για τους οδηγούς της Mustang Mach-E

nees-lyseis-fortisis-apo-tin-ford-gia-tous-odigous-tis-mustang-mach-e-613573

Οι κάτοχοι της Mustang Mach-E θα λαμβάνουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και τη σχετική υποστήριξη για μία απροβλημάτιστη, ξεκούραστη και ξέγνοιαστη οδήγηση του νέου ηλεκτρικού οχήματος της Ford.

Προς το σκοπό αυτό, η Ford ανακοίνωσε συνεργασίες για την εγκατάσταση του Ford Connected Wallbox με έξι εταιρείες που καλύπτουν 14 αγορές σε όλη την Ευρώπη, ώστε οι πελάτες να απολαμβάνουν απλές και προσιτές λύσεις φόρτισης στο σπίτι. Στο βασικό εξοπλισμό της νέας Mustang Mach-E θα περιλαμβάνονται καλώδια συμβατά με όλες τις παρεχόμενες λύσεις φόρτισης σε οποιαδήποτε περιοχή.

Να σημειωθεί ότι η Ford πρόσφατα ανακοίνωσε ότι όσοι παραγγείλουν την Mustang Mach-E φέτος και το 2021 θα έχουν πέντε χρόνια δωρεάν πρόσβαση στο κορυφαίο Δίκτυο Φόρτισης FordPass, καθώς και ένα χρόνο στο δίκτυο ταχείας φόρτισης IONITY.

«Το μυστικό για να προσελκύσεις περισσότερους οδηγούς στην ιδέα και τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης είναι να τους εμπνεύσεις εμπιστοσύνη» δήλωσε ο Stuart Rowley, president, Ford Ευρώπης. «Η Ford προσφέρει μία ολοκληρωμένη υποδομή που χαρίζει μεγαλύτερη ξεγνοιασιά στους κατόχους Mustang Mach-E: από δωρεάν πρόσβαση στο μεγαλύτερο πανευρωπαϊκό δίκτυο φόρτισης, μέχρι το κατάλληλο καλώδιο για φόρτιση στο σπίτι αλλά και γάντια ώστε τα τελευταία να διατηρούνται καθαρά.»

Η Ford ανακοίνωσε και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την εμπειρία ιδιοκτησίας της νέας Mustang Mach-E στην εκδήλωση ‘Go Electric’ την οποία διοργάνωσε η εταιρεία για τους καταναλωτές στο Αμβούργο της Γερμανίας. Μέσα από πρακτικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, οι καταναλωτές αποβάλλουν τη δυσπιστία τους για την ηλεκτροκίνηση, ενώ μαθαίνουν τις διαφορές των διαφορετικών εξηλεκτρισμένων κινητήριων συνόλων σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματά τους.

https://www.youtube.com/watch?v=3qv_Yl-4mH8

Αξιόπιστη υποδομή φόρτισης

Η Ford προσφέρει στους κατόχους πλήρως ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων τον προαιρετικό επιτοίχιο φορτιστή Ford Connected Wallbox, που σκοπό την ταχύτερη, πιο «έξυπνη» και πιο άνετη φόρτιση στο σπίτι. Υπηρεσίες εγκατάστασης επιτοίχιων φορτιστών (wallboxes) θα παρέχουν: η Alpiq στη Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία και Ιταλία, η Centrica στη Μ. Βρετανία και Ιρλανδία, η DEFA στη Νορβηγία και Σουηδία, η Eneco στην Ολλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, η ETRA σε Ισπανία και Πορτογαλία και η Zeborne στη Γαλλία.

Ο επιτοίχιος φορτιστής, που διατίθεται σε εκδόσεις με ισχύ 7,4 kW και 11 kW, μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία της νέας Mustang Mach-E από το 10 μέχρι το 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 6 ώρες.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να παρακολουθούν και να ελέγχουν από απόσταση το Ford Connected Wallbox μέσω του smartphone τους και της εφαρμογής FordPass. Ειδικότερα, μπορούν να ενημερώνονται για την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης, την ενέργεια που έχει χρησιμοποιηθεί, αλλά και να παρέχουν πρόσβαση στο φορτιστή σε μέλη της οικογένειας ή φίλους – και όλα αυτά από απόσταση. Οι επιτοίχιοι φορτιστές είναι αδιάβροχοι ώστε να εγκαθίστανται σε εξωτερικό χώρο, και ενσωματώνουν καλώδιο μήκους 7,5 m. Η Mustang Mach-E θα περιλαμβάνει δύο καλώδια φόρτισης στο βασικό εξοπλισμό της για την υποστήριξη κάθε είδους ταξιδιού.

Το καλώδιο FordPublic Charge Cable είναι συμβατό με το κοινό πρότυπο φόρτισης που ισχύει στην Ευρώπη. Πρόκειται για μία λύση που επιτρέπει στους πελάτες να συνδέονται σε φορτιστές εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) όσο βρίσκονται στη δουλειά ή να φορτίζουν τις μπαταρίες τους ενώ ψωνίζουν ή παρακολουθούν μία κινηματογραφική ταινία στην πόλη. Έχοντας μήκος 6 m, το καλώδιο φτάνει εύκολα σε οποιοδήποτε σημείο φόρτισης.

Το άλλο καλώδιο που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό είναι ένα Universal Home Charge Cord μήκους 6,7 m, που προορίζεται για στάνταρ οικιακές και μπλε βιομηχανικές πρίζες 32 A για υψηλότερη ταχύτητα φόρτισης ακόμα και χωρίς το Ford Connected Wallbox. Επίσης, θα παρέχονται κατάλληλοι αντάπτορες για την εγχώρια αγορά του πελάτη, ενώ θα διατίθενται και πρόσθετοι για ταξίδια στο εξωτερικό.

Η Ford προσφέρει στους κατόχους της Mustang Mach-E πρόσβαση σε περισσότερους από 155.000 σταθμούς φόρτισης του Δικτύου Φόρτισης FordPass σε όλη την Ευρώπη, διασφαλίζοντας ξέγνοιαστη οδήγηση. Προϊόν συνεργασίας με τη NewMotion, το FordPass Charging Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιων σταθμών φόρτισης στην περιοχή. Οι πελάτες θα μπορούν μέσω της εφαρμογής FordPass να εντοπίζουν, να καθοδηγούνται, να πληρώνουν και να παρακολουθούν τη φόρτιση σε τοποθεσίες που βρίσκονται σε 21 χώρες – ενεργοποιώντας και πληρώνοντας για τις υπηρεσίες από ένα λογαριασμό.

Η Ford είναι επίσης ιδρυτικό μέλος και μέτοχος της κοινοπραξίας IONITY που τώρα έχει δημιουργήσει πάνω από 270 σταθμούς ταχείας φόρτισης κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων σε κεντρικές Ευρωπαϊκές τοποθεσίες, στοχεύοντας ο αριθμός αυτός να φτάσει τους 400 μέχρι το τέλος της χρονιάς. Με μέγιστη ισχύ φόρτισης 150 kW σε φορτιστή της κοινοπραξίας IONITY, η Mustang Mach-E με τη μεγάλη μπαταρία και πίσω κίνηση υπολογίζεται ότι θα προσθέτει στην αυτονομία της κατά μέσο όρο 119 km με φόρτιση διάρκειας μόλις 10 λεπτών.

Προφίλ οδήγησης εναρμονισμένα με τη διάθεση του οδηγού

Η Mustang Mach-E προσφέρει τρία μοναδικά προφίλ οδήγησης (drive modes) που αξιοποιούν πλήρως τον ραφιναρισμένο, αθόρυβο χαρακτήρα και την άμεση απόκριση της ηλεκτρικής Mustang Mach-E. Τα προγράμματα αυτά φέρουν τις ονομασίες Whisper, Active και Untamed με το καθένα να έχει σχεδιαστεί για να επιτείνει την εμπειρία του οδηγού, μεταβάλλοντας την προσλαμβάνουσα αίσθηση πίσω από το τιμόνι.

Το πρόγραμμα Active συνδυάζει την αθόρυβη λειτουργία ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος με τις απολαυστικές, θρυλικές επιδόσεις μιας Mustang, καθιστώντας το ιδανικό για καθημερινή οδήγηση. Ένα απαλό μπλε φως λούζει την καμπίνα, ενώ στο ταμπλό, η δυναμική ένδειξη EcoMode βοηθά στη μεγιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης.

Όταν οι οδηγοί θέλουν πραγματικά να αυξήσουν την αδρεναλίνη πίσω από το τιμόνι, το πλέον κατάλληλο είναι το προφίλ Untamed. Αυτό «απελευθερώνει» όλες τις δυνατότητες της Mustang Mach-E ενισχύοντας την «κοφτερή» αίσθηση του τιμονιού και την απόκριση του γκαζιού. Επιπρόσθετα, στο πρόγραμμα αυτό ο οδηγός έχει την αίσθηση του κατεβάσματος ταχυτήτων κατά τη διαδικασία της επιβράδυνσης. Ο ενισχυμένος ήχος που φτάνει στο εσωτερικό είναι ανάλογος των επιδόσεων, ενώ στην καμπίνα τα κυρίαρχα στοιχεία είναι τόσο ο σπορ πορτοκαλί φωτισμός, όσο και οι δυναμικές γραμμές στην οθόνη οι οποίες απεικονίζουν τις διαμήκεις και πλευρικές δυνάμεις που αναπτύσσονται κατά την επιτάχυνση καθώς και στις στροφές.

Κάνοντας το τιμόνι ελαφρύτερο, την απόκριση του γκαζιού πιο ήπια και το περιβάλλον της καμπίνας πιο αθόρυβο, το Whisper προσφέρει την πιο ήρεμη εμπειρία ταξιδιού με μία Mustang Mach-E. Το Whisper βελτιστοποιεί επίσης το σύστημα Brake Traction Control που συνεισφέρει στη διατήρηση της πρόσφυσης σε βρεγμένες και ολισθηρές επιφάνειες, για λιγότερο στρες κατά την οδήγηση. Όπως και στο Active, όταν ενεργοποιείται η λειτουργία Low Gear επιτυγχάνεται μεγαλύτερος έλεγχος της ταχύτητας του οχήματος, χωρίς υπερβολική χρήση των φρένων σε απότομες κατηφορικές κλίσεις, ή κατά τη ρυμούλκηση.

«Η Mustang Mach-E μας προσέφερε την ευκαιρία να προσαρμόσουμε την οδηγική εμπειρία και να χαρίσουμε στον οδηγό ακριβώς αυτό που θέλει από το αυτοκίνητό του, ανάλογα με τη διάθεση της ημέρας. Το αυτοκίνητο λειτουργεί σαν φίλος που ακούει και απαντά στις επιθυμίες σου» δήλωσε ο Matthias Tonn, chief programme engineer της Mustang Mach-E στην Ευρώπη. «Οι διαφορές μεταξύ των Drive Modes είναι διακριτικές, αλλά η συνολική αίσθηση μπορεί να μεταμορφώσει την οδηγική εμπειρία, οποτεδήποτε το θελήσει ο οδηγός.»

Η Mustang Mach-E προσφέρει επίσης λειτουργία 1 Pedal Drive με κάθε προφίλ οδήγησης. Η επιτάχυνση και η επιβράδυνση ελέγχονται πιέζοντας ή αφήνοντας το πεντάλ του γκαζιού αντίστοιχα προσφέροντας μία αυθεντική εμπειρία αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης. Το πεντάλ του φρένου παραμένει ενεργό για περιπτώσεις όπου απαιτείται μεγαλύτερη πίεση πέδησης.

https://www.youtube.com/watch?v=HcZP4Y7Pk9A

Η πλήρως ηλεκτρική Mustang Mach-E έχει προβλεπόμενη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία στο πρωτόκολλο WLTP έως 610 km, και αναμένεται από του χρόνου στις εκθέσεις των εμπόρων Ford στην Ευρώπη.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο