ECO CARS

Skoda Octavia iV: Άπλετοι χώροι, τεχνολογικές καινοτομίες

skoda-octavia-iv-apletoi-choroi-technologikes-kainotomies-617771

Η Octavia Sports Wagon αυξάνει τις επιλογές των μοτέρ, ενσωματώνοντας τώρα και την τεχνολογία Plug-in Hybrid. Του Marco Rocca

Με άπλετους χώρους, τεχνολογικές καινοτομίες, εντυπωσιακή εμφάνιση και πλέον με υβριδικής τεχνολογίας μηχανικό σύνολο.

LAURA: Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟΣ

Η νέα σχεδίαση του ταμπλό, διαθέτει δύο ψηφιακές οθόνες, μία εμπρός από τον οδηγό, η δεύτερη στην κεντρική κονσόλα, που είναι πλήρως παραμετροποιήσιμες. Απόντες οι περισσότεροι φυσικοί διακόπτες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του συστήματος κλιματισμού, ενώ ντεμπούτο κάνει η ψηφιακή βοηθός που ενεργοποιείται μέσω του διακόπτη «Ok, Laura».

ΠΛΗΡΗΣ ΓΚΑΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ

Η πλατφόρμα MQB (που ήδη χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων στα Audi A3, VW Golf και SEAT Leon) ενσωματώνει και στην νέα Octavia ένα πλήρες μπουκέτο συστημάτων υποβοήθησης. Ανάμεσα στη λίστα βρίσκεται το αυτόματο σύστημα πέδησης και η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.

ΜΕ ΣΠΟΡ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Η plug-in υβριδική Skoda Octavia SW iV προσφέρει «ηλεκτρική» αυτονομία ικανή για να κινηθεί κάποιος καθημερινά από σπίτι-γραφείο-σπίτι, χωρίς να εμπέξει το θερμικό σύνολο. Το ηλεκτρικό μοτέρ παράλληλα βοηθά τον βενζινοκινητήρα στο να του δώσει επιπλέον ισχύ, όταν την χρειαστεί ο οδηγός. Οι επιδόσεις κυμαίνονται σε πολύ καλά επίπεδα, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 7,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 220 χλμ./ώρα. Το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπέκτη DSG6 προσφέρει ταχύτατες αλλαγές σχέσεων, χωρίς να υπάρχουν κενά ανάμεσά τους. Πολύ καλή και η ποιότητα κύλισης με εξαιρετική ηχομόνωση.

ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το υβριδικό σύνολο της Octavia συνδυάζεται με μία συστοιχία μπαταριών ιόντων-λιθίου ενεργειακής απόδοσης 13,0 kWh. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 204 ίππους, ενώ ο Τσέχος κατασκευαστής ανακοινώνει μέση κατανάλωση (βάση WLTP) που φτάνει τα 1,4 λίτρα/100 χλμ. Δεν αναμένεται να λανσαριστεί τετρακίνητη έκδοση, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερα οδηγικά προφίλ συν ένα που ο ίδιος επιλέγει τις ρυθμίσεις.

75 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

Η μέγιστη αυτονομία που προσφέρει η πλήρως φορτισμένη μπαταρία

490 ΛΙΤΡΑ

Η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ που μπορεί να φτάσει έως τα 1.555 λίτρα. Σαφώς ένα εξαιρετικό νούμερο, που θα καλύψει τις ανάγκες των περισσοτέρων οικογενειαρχών.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Ι4 turbo βενζίνης + ηλεκτροκινητήρας

ΚΥΒΙΣΜΟΣ

1.395 κ.εκ.

ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ

150 kW (204 PS)

ΤΙΜΗ

Από 37.900 ευρώ

 

 

 

 

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο