EDITOR'S PICK

ΕΚΟ Rally Acropolis 2021: Καρό σημαία εκκίνησης στο Σύνταγμα

eko-rally-acropolis-2021-karo-simaia-ekkinisis-sto-syntagma-623680

Του Φώτη Ραΐση – Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Εκκίνηση το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης για τα 48 πληρώματα που έλαβαν την καρό σημαία εκκίνησης στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και μετέπειτα πραγματοποίησαν την πρώτη χρονομετρημένη ειδική στην πλατεία Συντάγματος. Το ΕΚΟ Rally Acropolis 2021 είναι γεγονός και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρό για πληρώματα, αυτοκίνητα και τεχνικούς επιβεβαιώνοντας την φήμη του…

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φιέστα έναρξης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 αρχικά το πρωί, με την πρόβα τζενεράλε στο shakedown που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας. Σε μία ειδική διαδρομή με συνολικό μήκος 4,25 χλμ. όπου έλαβε χώρα στην Δίρβη με υψόμετρο 800 μ. τα περισσότερα πληρώματα δεν περίμεναν τις συνθήκες που αντιμετώπισαν με το οδόστρωμα να είναι ολισθηρό λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων και με αρκετή λάσπη. Κατά την διαδικασία του shakedown ο υιός (Kalle) Rovanperä σημείωσε τον καλύτερο χρόνο ακολουθούμενος από τον Thierry Neuville και τον Ott Tänak στην τρίτη θέση.

Αργότερα τα αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα όπου το απόγευμα ξεκίνησε η τελετή έναρξης στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης όπου τελικά έλαβαν σημαία εκκίνησης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της FIA Jean Todt και άλλους επίσημους, 48 από τα 55 πληρώματα που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή. Το κοινό έδωσε δυναμικό παρών στην έναρξη της πρώτης χρονομετρημένης ασφάλτινης ειδικής διαδρομής «Cosmote 5G Athens Stage» συνολικού μήκους 0,98 χλμ., που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε πέριξ της πλατείας Συντάγματος. Στις 18.05, εκκίνηση έλαβε πρώτος ο Λάμπρος Αθανασούλας με συνοδηγό τον Νίκο Ζαχαίο με Hyundai i20 N Rally 2 δίνοντας στο φιλοθεάμον κοινό μια πρώτη εικόνα για το τι θα επακολουθήσει τις τρεις ημέρες του αγώνα στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές που ξεκινούν από σήμερα στην Βόρεια Πελοπόννησο και κατόπιν περνούν στην Στερεά Ελλάδα.

Cosmote 5G Athens Stage

Καθαρά και με καινούργια χωμάτινα ελαστικά με τα οποία ξεκινούν σήμερα τις ειδικές διαδρομές εκτός Αττικής, τα 48 αγωνιστικά αυτοκίνητα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 χρονομετρήθηκαν χθες στην ασφάλτινη ειδική του «Cosmote 5G Athens Stage» στο Σύνταγμα. Ο καλύτερος χρόνος στην ειδική του Συντάγματος έγινε από τον Sébastien Ogier με το Toyota Yaris WRC που προηγείται και στην συνολική βαθμολογία των οδηγών στο φετινό πρωτάθλημα WRC. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Elfyn Evans επίσης με Toyota Yaris WRC.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στους 48 οδηγούς που έλαβαν εκκίνησης στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 υπάρχει και μία γυναίκα, η Molly Taylor με τον νούμερο 58 που ήταν πρωταθλήτρια Αυστραλίας το 2016 παρέα με τον έμπειρο συνοδηγό Sebastian Marsall στα μπάκετ καθίσματα ενός Ford Fiesta ST Rally 3. Τέλος, εμβληματική είναι και η συμμετοχή του Χάρη Καλτσούνη (νούμερο αυτοκινήτου 65) με Opel Adam που έχει συμμετάσχει σε συνολικά 44 Ράλλυ Ακρόπολις!

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο