ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ράλλυ Ακρόπολις για πάντα

rally-akropolis-gia-panta-623409

Βασίλης Κώστακος Φωτογράφος

H ιστορία μου με το rally Acropolis ξεκινά όπως ίσως και με τους περισσότερους «φανατικούς», από την παιδική ηλικία, σαν εκδρομή στα βουνά ενός πατέρα με τα αγόρια του.

Τότε που τα πράγματα ήταν απλά και μαγικά. Μπορεί τα αγωνιστικά της δεκαετίας του ’70 να μην έχουν καμία σχέση με τα σημερινά σε επίπεδο τεχνολογίας, αλλά στα παιδικά μάτια φάνταζαν σαν υπερ-αυτοκίνητα, ενώ οι οδηγοί τους κάτι σαν υπερ-ήρωες. Και μάλλον ήταν.

Δεν «ρουφάγαμε» μόνο τις εικόνες μιας Alpine Renault A110 ή μιας Lancia Stratos HF, αλλά εισπνέαμε και τη σκόνη που άφηναν πίσω τους στα ελληνικά βουνά. Η ζωή παίζει πολλά περίεργα παιγνίδια και, μετά από αρκετά χρόνια, επέστρεψα στα βουνά σαν επαγγελματίας φωτογράφος, κάτι που ποτέ δεν θα το πίστευα ακόμα και εάν κάποιος μου το έλεγε στα νεανικά μου χρόνια.

Σε ένα άλλο λοιπόν από αυτά τα περίεργα παιχνίδια που λέγαμε, βρέθηκα στο δεξί bucket ενός αγωνιστικού Mitsubishi Lancer με οδηγό τον Tommi Makinen, σε κάποιους χωματόδρομους κοντά στους Δελφούς. Η εμπειρία μοναδική, και με έκανε να υποκλιθώ στην τεχνολογία αυτών των αυτοκινήτων που τα κάνει να φρενάρουν στις σαθρές πέτρες σαν να βρίσκονται στην άσφαλτο. Και όλα αυτά σε γρήγορη κίνηση, που ο μέσος ανθρώπινος νους αδυνατεί να ακολουθήσει. Απλά respect!

Credits: Βασίλης Κωστάκος

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο