ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Cosmote 5G Athens Stage: Χρονομετρημένη ειδική στην πλατεία Συντάγματος

cosmote-5g-athens-stage-chronometrimeni-eidiki-stin-plateia-syntagmatos-623497

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις θα πραγματοποιηθεί μία χρονομετρημένη υπερειδική πέριξ της πλατείας Συντάγματος την ερχόμενη Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου.

Εκείνη την ημέρα οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος θα συνθέσουν τη μήκους 0,98 χλμ. πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, από όπου στις 18:08 θα ξεκινήσει το πρώτο αγωνιστικό. Ξεκινώντας από τη Λεωφόρο Β. Αμαλίας, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα περάσουν εμπρός από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και, στρίβοντας διαδοχικά αριστερά, θα τερματίσουν επί της οδού Γεωργίου Α΄, έχοντας κυκλώσει την πλατεία Συντάγματος.

Ήδη από το πρωί της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου στο εσωτερικό της πλατείας, οι χορηγοί του αγώνα θα υποδέχονται το κοινό στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερά τους, όπου θα διεξάγονται διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις. Παράλληλα, στο χώρο της πλατείας θα φιλοξενηθεί και έκθεση αγωνιστικών και κλασικών ιστορικών αυτοκινήτων. Η διέλευση θα είναι ελεύθερη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Για λόγους ασφαλείας του αγώνα και αποφυγής συνωστισμού, η πλατεία Συντάγματος θα εκκενωθεί από τις 13:30 της Πέμπτης έως και την ολοκλήρωση της Cosmote 5G Athens Stage (20:30), οπότε και θα ανοίξει πάλι για το κοινό, φιλοξενώντας και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, που θα παραμείνουν σταθμευμένα εκεί μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ωστόσο η κυκλοφορία δε θα διακοπεί. Η Οργάνωση του αγώνα προτρέπει θερμά τους φίλους του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις να αποφύγουν το συνωστισμό, για λόγους που σχετίζονται με το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου Covid-19 αλλά και για λόγους γενικότερης ασφάλειας. Αξίζει να σημειωθεί πως η υπερειδική COSMOTE 5G Athens Stage θα προβληθεί σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση της ΕΡΤ και από την Cosmote TV.

To πρόγραμμα της ειδικής στην Αθήνα

Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα εκκινήσει στις 17:30 από τη ράμπα της Τελετής Εκκίνησης στην Ακρόπολη. Ακολουθώντας τη διαδρομή των οδών Ροβέρτου Γκάλλι - Προπυλαίων - Καβαλλότι – Μισαραλιώτου – Συγγρού και Λ. Αμαλίας, θα εισέλθουν σε καθεστώς parc fermé (περιφραγμένος χώρος) στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Όλγας. Στη διαδρομή μήκους περίπου 380 μ. μεταξύ της εξόδου του parc fermé και της αφετηρίας της Cosmote 5G Athens Stage, θα επιτρέπεται το ζέσταμα των ελαστικών και των μηχανικών μερών των αυτοκινήτων. Στις 18:00 θα λάβει εκκίνηση το πρώτο αυτοκίνητο στην υπερειδική και ο τερματισμός του θα πραγματοποιηθεί μετά από 1,5 γύρο εντός της πλατείας Συντάγματος. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα παραμείνουν όλη τη νύχτα της 9ης Σεπτεμβρίου στη πλατεία Συντάγματος, σε καθεστώς parc fermé.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο