ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ράλλυ Ακρόπολις – Υπερειδική διαδρομή: Νικητής ο Rovanperä 

rally-akropolis-ypereidiki-diadromi-nikitis-o-rovanpera-684433

Ο ταχύτατος Kalle Rovanperä ηγήθηκε στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 το απόγευμα της Πέμπτης, νικώντας την υπερειδική διαδρομή στην Αθήνα, σε ένα στάδιο γεμάτο θεατές. 

Ο Rovanperä με το GR Yaris του, κατάφερε να νικήσει τον βασικό του ανταγωνιστή Esapekka Lappi με διαφορά 0.3 του δευτερολέπτου, μέσα στην ασφάλτινη πίστα EKO Super Special Stage, με την οποία το Ράλλυ Ακρόπολις ξεκινά τη γιορτή για τα 70 του χρόνια. 

Ο Φινλανδός, που βρίσκεται στη κορυφή της κατάταξης με διαφορά 25 πόντων πριν καν ξεκινήσει το Ράλλυ Ακρόπολις, είναι αποφασισμένος να ανακάμψει από το δραματικό ατύχημα που τον απέκλεισε από το προηγούμενο γύρο. 

Λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο χώρισε τις πρώτες 5 ομάδες, αλλά ο Thierry Neuville με το Hyundai i20 N ήταν αυτός που βρέθηκε στο βάθρο. Στη τέταρτη θέση βρέθηκε ο Dani Sordo και τη πεντάδα συμπλήρωσε ο Ott Tänak.

Προβλήματα με το καλημέρα… 

Η σφοδρή κακοκαιρία Daniel που έπληξε δυστυχώς τις τελευταίες μέρες το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας προκαλώντας τεράστιες καταστροφές, επηρέασε αναπόφευκτα και το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν από τη περασμένη Δευτέρα στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, όπου και εξελίσσονται οι περισσότερες ειδικές διαδρομές του αγώνα, δυσχέραιναν σημαντικά τη διαδικασία αναγνώρισης των πληρωμάτων, με τη λάσπη και τις πάρα πολλές πέτρες να αποτελούν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά των περισσότερων ειδικών διαδρομών.  

Έτσι οι επικεφαλής ασφαλείας του αγώνα και οι παρατηρητές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), αποφάσισαν για λόγους ασφαλείας να προχωρήσουν ήδη, στην αναβολή του Shakedown της Πέμπτης που επρόκειτο να διεξαχθεί στη Λαμία και στη μείωση του συνολικού μήκους των ε.δ. Γραμμένη 1&2 (κόπηκαν τα πρώτα 10,77 χλμ. της διαδρομής περιορίζοντας τη στα 9 χλμ.) που θα πραγματοποιηθούν τη Κυριακή 10/9. Επιπλέον λόγω της κακής κατάστασης του δρόμου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ακυρωθούν εντελώς οι αυριανές ε.δ. Παύλιανη 1&2.  

Άκρως ενδεικτικές οι δηλώσεις μερικών εκ των διεκδικητών για τη νίκη στο φετινό αγώνα, μετά το πέρας των αναγνωρίσεων, που πιστοποιούν τις αντίξοες συνθήκες. 

Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN

«Σίγουρα δεν είναι οι συνθήκες που έχουμε συνηθίσει στο Ράλλυ Ακρόπολις. Οι ειδικές έχουν πολύ νερό και λάσπη. Το έδαφος είναι αρκετά διαφορετικό σε σχέση με άλλους αγώνες και γλιστράει ακόμα περισσότερο – δεν υπάρχει καθόλου πρόσφυση». 

Sebástien OGIER / Vincent LANDAIS

«Οι συνθήκες είναι δύσκολες και έχει αρκετή λάσπη στις ειδικές. Θα είναι μία πρόκληση για όλους, διότι αν αλλάξει ο καιρός δε θα ξέρουμε τι να περιμένουμε. Δεν πιστεύω ότι θα μετρήσει μόνο η εμπειρία, αλλά και η τύχη». 

Daniel SORDO / Cándido CARRERA

«Ειλικρινά, οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες. Υπάρχει πολύ λάσπη στο δρόμο. Κάποιες ειδικές είναι σε καλή κατάσταση, αλλά γενικά είναι δύσκολες στην οδήγηση». 

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο