F1

Grand Prix Μπαχρέιν: Παντοδυναμία Red Bull Honda

grand-prix-bachrein-pantodynamia-red-bull-honda-660466

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο μεγάλος νικητής της πρεμιέρας της Φόρμουλα 1 στο Μπαχρέιν μην αφήνοντας το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης στους διώκτες του.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΤΤΑΣ

Ο Ολλανδός κυριάρχησε εκκινώντας από την pole position και κατόπιν απομακρυνόμενος από τον αρχικά δεύτερο Λεκλέρ με ένα ρυθμό έξι δεκάτων του δευτερολέπτου ανά γύρο.

Το θρίαμβο της Red Bull Honda ολοκλήρωσε ο Σέρτζιο Πέρεζ με τη δεύτερη θέση, αφού στην πορεία προσπέρασε τον Σαρλ Λεκλέρ για τη δεύτερη θέση στον 26ο γύρο.

Όσο ρόδινα ήταν τα πράγματα για τη Red Bull Honda, άλλο τόσο μελανά ήταν για τη Ferrari, με τον Λεκλέρ να εγκαταλείπει από μηχανικό πρόβλημα στον 42ο γύρο, ενώ όδευε προς μια διαφαινόμενη τρίτη θέση. Ο Μονεγάσκος έδωσε μάχες προσπερνώντας στην εκκίνηση τον Πέρεζ για τη δεύτερη θέση, αλλά τελικά υπέκυψε στον ανώτερο ρυθμό της Red Bull Honda.

Πέραν του Φερστάπεν, άνθρωπος του αγώνα ήταν ο αειθαλής Φερνάντο Αλόνζο που αφού έχασε δύο θέσεις στον πρώτο γύρο, και είχε και μια επαφή με τον ομόσταβλό του Στρολ, κατάφερε να προσπεράσει διαδοχικά τον Ράσελ στο 12ο γύρο, τον Χάμιλτον στον 38ο γύρο, αφού πρώτα αντάλλαξαν θέσεις στον 36ο γύρο, και τελικά τον Σάινθ στον 45ο γύρο, για να πάρει το πόντιουμ της τρίτης θέσης, που ήταν και το 99ο της καριέρας του.

Η εποχή του νέου team principal Φρεντερίκ Βασέρ, δεν ξεκίνησε καλά για τη Ferrari, με τον Σάινθ να περιορίζεται στην τέταρτη θέση αφού προς το τέλος δέχθηκε πίεση από τον Χάμιλτον, στην οποία ο Ισπανός της Ferrari άντεξε.

Ο Χάμιλτον έτσι ήταν πέμπτος, με τον Στρολ να ολοκληρώνει τη μεγάλη μέρα της Aston Martin με την έκτη θέση, αφού προσπέρασε τον Ράσελ στον 32ο γύρο.

Ο Ράσελ ήταν έβδομος και την πρώτη βαθμολογούμενη δεκάδα του Μπαχρέιν συμπλήρωσαν οι Μπότας (με την Alfa Romeo του αεροδυναμιστή Βαγγέλη Αρβανιτάκη), Γκασλί (Alpine – αφού ξεκίνησε 20ός) και Άλμπον (Williams).

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο