Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ στηρίζει το σπουδαίο έργο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο Ποσειδών»

H ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ στηρίζει με υπερηφάνεια το σπουδαίο έργο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», ενισχύοντας το τμήμα ιστιοπλοϊας για άτομα με κινητικά προβλήματα. Ο Όμιλος με την συνεργασία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Εταιρείας, δημιούργησε αυτό το τμήμα, δίνοντας στα μέλη του τη δυνατότητα της θεραπευτικής επαφής με το υγρό στοιχείο και την ελευθερία της κίνησης που προσφέρει η θάλασσα σε όλους, φιλοδοξώντας να ανοίξει νέες προοπτικές, για την ενσωμάτωση περισσότερων ατόμων με αναπηρία στο άθλημα.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας (ΝΟΚ) είναι ένας από τους πιο ιστορικούς και επιτυχημένους επαρχιακούς ομίλους της Ελλάδας. Δημιουργήθηκε το 1924 και απέκτησε τη σημερινή επωνυμία Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» 28 χρόνια αργότερα, προσφέροντας ανιδιοτελώς εδώ και περίπου έναν αιώνα τη δυνατότητα άθλησης σε νέους όλων των ηλικιών, χωρίς διακρίσεις και σκοπιμότητες στα πολλαπλά αθλήματα που διατηρεί.

Τον Ιούνιο του 2022 αποδέχθηκε την πρόταση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας να δημιουργήσει τμήμα ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα, μέσω του προγράμματος Blue Mediteraneo, με τα μέλη του να αποκτούν τη δυνατότητα της θεραπευτικής επαφής με το υγρό στοιχείο, της ελευθερίας και της κίνησης που προσφέρει η θάλασσα σε όλους. Πρόγραμμα που υλοποιείται με χορηγία του ιταλικού ιδρύματος Fondazione Terzo Pilastro internationale και φιλοδοξεί να ανοίξει νέες προοπτικές, για την ενσωμάτωση περισσότερων ατόμων με αναπηρία στο άθλημα.

Τον Ιούνιο του 2023 συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ΠΕ Μεσσηνίας το 1ο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ.

Πρωτάθλημα που στέφθηκε με τεράστια επιτυχία, αγκαλιάστηκε από όλη την κοινότητα του σπορ και υπενθύμισε σε όλους τη μεγάλη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών. Συγκεκριμένα, με μήνυμα το «Βρες κι εσύ το δικό σου κύμα – Χάρισε ζωή – Γίνε δότης μυελού των οστών» ο ΝΟΚ πήρε την πρωτοβουλία για την ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών δοτών, αποδεικνύοντας, για ακόμη μία φορά, το σπουδαίο του κοινωνικό πρόσημο.

Το όραμα των στελεχών και της «οικογένειας» του ΝΟΚ ήταν και παραμένει, άλλωστε, να μεταδώσουν στην πόλη της Καλαμάτας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο το μήνυμα πως «ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους», ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, ηλικίας, κοινωνικής τάξης και οικονομικής κατάστασης και να γίνει το όχημα για προβολή σημαντικών κοινωνικών μηνυμάτων.

Μία ανθρώπινη γροθιά, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Γιάννης Αδαμόπουλος, ο Έφορος, προπονητής και παλιός πρωταθλητής ιστιοπλοΐας, Γιώργος Σπυρόπουλος, η εθελόντρια και παλιά κολυμβήτρια του ομίλου, Γιούλη Δουράλα, και όλα τα μέλη του Ομίλου, για να στηρίξουν τη σπουδαία αυτή ομάδα των αθλητών.