MOTORSPORT

1000 Μίλια Σίμπρινγκ: 1-2 της Toyota και ιστορική επιστροφή της Ferrari

1000-milia-sibringk-1-2-tis-toyota-kai-istoriki-epistrofi-tis-ferrari-661846

Ιστορική επιστροφή για τη Scuderia Ferrari στην κορυφαία κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σπορ με εκτυφλωτική pole position και πολύ θετική τρίτη και έβδομη θέση στα 1000 μίλια του Σίμπρινγκ. Κυρίαρχα τα Toyota στο 1-2.

του Σπύρου Πέττα

Σε ένα μεγάλο θρίαμβο για την Toyota εξελίχθηκαν τα χίλια μίλια του Σίμπρινγκ, εναρκτήριος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής, WEC. Τα δύο GR010 Hybrid επέβαλαν το ρυθμό τους, με τους Κομπαγιάσι-Κόνγουει-Λόπεζ πρώτους και τους Μπουέμι-Χάρτλεϊ-Χιρακάουα να ακολουθούν από κοντά. Η Toyota εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο την τεράστια εμπειρία που έχει σε αυτήν την αγωνιστική κλάση των πρωτοτύπων.

Super Ferrari 499 p

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 η Ferrari 499 p με το νούμερο 50 έγραψε ιστορία αποσπώντας μια εκτυφλωτική pole position στο Σίμπρινγκ με τον ταχύτατο Αντόνιο Φουόκο να διαλύει τα χρονόμετρα κατεβάζοντας στο 1’45’’. Τελευταία pole position της Ferrari στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπορ ήταν το 1973 στο Λε Μαν με τη Ferrari 312 P Longtail και τους Αρτούρο Μερτσάριο και Κάρλος Πάτσε. Η έτερη Ferrari 499 p με το νούμερο 51 με τον Αλεσάντρο Πιιεργκουίντι στο τιμόνι κατέλαβε την τέταρτη θέση στις κατατακτήριες.

Στις αρχικές φάσεις του αγώνα, ο Φουόκο κράτησε με άνεση τα Toyota πίσω του, αλλά μικρά απρόοπτα για τις δύο Ferrari όπως μια ποινή διέλευσης και μια ποινή 5 δλ. εξαιτίας μιας μικρής παράβασης στα πιτς, τις έριξαν πίσω.

Ανέκαμψαν δυναμικά μην παρουσιάζοντας το παραμικρό πρόβλημα αξιοπιστίας με τους Φουόκο-Μολίνα-Νίλσεν με το νούμερο 50 να τερματίζουν τρίτοι μπροστά από Cadillac και Porsche 963, και τους Πιεργκουίντι-Καλάντο-Τζοβινάτσι έβδομους κλάσης, έπειτα από μια επαφή με μια Ferrari GT.

Σημειωτέον ότι η πίστα του Σίμπρινγκ με τις πολλές ανωμαλίες οδοστρώματος και το μισό οδόστρωμα από τσιμέντο, είναι η χειρότερη φέτος για τη Ferrari 499 p, καθώς αυτή είναι πολύ άκαμπτη, και στο Πορτιμάο στις 16 Απριλίου και στο Σπα στις 29 Απριλίου θα δείξει ακόμη περισσότερα…

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο