MOTORSPORT

Speedsector Racetrack Experience: Οι Σέρρες που θέλουμε

speedsector-racetrack-experience-oi-serres-pou-theloume-626724

Υπέροχα αυτοκίνητα, καθηλωτική δράση, ωραίοι άνθρωποι: Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν κάθε Racetrack Experience. Η διοργάνωση του 2021, που εξελίχθηκε στην πίστα των Σερρών, το Σαββατοκύριακο 22-24 Οκτωβρίου, δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα των επιτυχημένων event του Speedsector.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις εξήντα, με το επίπεδο των αυτοκινήτων να συγκρίνεται μόνο με τις κορυφαίες, αντίστοιχες διοργανώσεις του εξωτερικού. Με δεδομένο δε, ότι οι ιπποδυνάμεις αυξάνονται και το οδηγικό επίπεδο βελτιώνεται, το αποτέλεσμα μεταφράζεται σε εντυπωσιακό θέαμα και εξαιρετικούς χρόνους στην πίστα.

Το φετινό event ήταν αφιερωμένο στη δημοσιογράφο και, κυρίως, φίλη του Speedsector, Αριάδνη Γερασιμίδου, που τόσο άδικα και τόσο νωρίς έφυγε νικημένη από τον καρκίνο. Ήταν και θα είναι για πάντα κομμάτι της παρέας του Speedsector.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, επετράπη η είσοδος σε θεατές (με την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτόκολλων) και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. Την παράσταση έκλεψε, βεβαίως, η απίθανη Lamborghini Huracan STO, η ειδική των ειδικών εκδόσεων της Lamborghini. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με πινακίδες κυκλοφορίας, απόκοσμο ήχο και -στα κατάλληλα χέρια- ανάλογο «γυρολόγιο».

Υπάρχουν ελάχιστες στον κόσμο, αλλά, ακόμη λιγότερες χρησιμοποιούνται ακριβώς για το σκοπό που έχουν κατασκευαστεί. Και, είναι εξαιρετικά ευχάριστο που κάτι τέτοιο συνέβη στην Ελλάδα και στο «φυσικό περιβάλλον» του συγκεκριμένου μοντέλου, την πίστα των Σερρών. Πλην της Huracan, που δικαιολογημένα της απομένουμε τον άτυπο τίτλο «πετράδι του στέμματος», στο αυτοκινητοδρόμιο συναντήθηκαν -μεταξύ άλλων- οι Ferrari Pista με τις Mclaren 720 S και οι Porsche 911 GT2 RS, GT3 RS και Turbo με τις Mercedes-AMG GT R και GT S, αυτοκίνητα/μονόκεροι που οι χιλιάδες θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά.

Οι υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας και οι κανόνες που ορίζει η διοργάνωση του Speedsector, σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό των κριτών της πίστας που μερίμνησαν για την εφαρμογή τους, συντέλεσαν ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Στην επιτυχή και ασφαλή διεξαγωγή του trackday συνέβαλε και το αναλυτικό brief που δόθηκε στους συμμετέχοντες, από τον καταξιωμένο instructor αγωνιστικής οδήγησης Κωνσταντίνο Ζάννο, με προϋπηρεσία ετών στις κορυφαίες ίσως πίστες του πλανήτη, το Nurburgring και το Spa.

Εκτός του σχετικού βίντεο από την πίστα των Σερρών, απολαύστε και τα εκπληκτικά πλάνα από το “European Tour ’21”, που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 29 Ιουλίου, σε διαδρομές της Ιταλίας και της Αυστρίας.

Φωτογραφίες: speedsector.com

 

Το Speedsector είναι μία λέσχη αυτοκινήτου, για τους λάτρεις της οδήγησης και των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Η λέσχη διοργανώνει ποικιλία εκδηλώσεων, event σε πίστα, αλλά και πολυήμερες οδηγικές εκδρομές εκτός Ελλάδας. Περισσότερα στο speedsector.com

 

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο